YakiDa
Yakida kan berätta att Monica avslöjade Mias identitet !!

Monica Antonsson Sanningen om Gömda Sanningen om Gömda Sanningen om Gömda
Foto: SVT och Liza Marklund av Peter Jönsson, www.lizamarklund.com

Monica Antonsson anmäldes till Justitiekanslern år 2008 för att ha avslöjat identiteten på Mia i sin bok "Sanningen om Gömda". JK utredde och fann att .... "På det nu föreliggande materialet bedömer Justitiekanslern att det finns anledning att anta att journalisten i fråga har avslöjat Maria Eriksson som källa till uppgifter som hon har lämnat för publicering i en tryckt skrift och att detta har skett utan samtycke."......

Den utredning som Justitiekanslern därför beställde i ärende 8166-08-30, var bristfällig och polisen missade att få fram riktiga bevis som kunde binda Monica till avslöjandet. Bland annat skulle polisen läst Monica Antonssons egen epost, men även intervjuat henne grundligt. Framför allt skulle polisen lyssnat på Monicas alla hemliga bandinspelningar som hon gör i smyg, eftersom Monica är känd för att bryta sitt löfte och förfalska sina texter och löften.

YakiDa kan nu avslöja att det var journalisten Monica Antonsson som såg till att identiteten på Mia i boken "Gömda" av Liza Marklund röjdes och att Mias identitet blev känd på internet. Monica var högst delaktig i det arbetet och väl medveten om sitt ansvar när hon i expressen påstod att hon inte kunden ta ansvar för detta.
Monica var i själva verket den som låg bakom så att Mias identitet röjdes i Daddys blogg, se Monicas egna mail som bevisar det, men som hon förnekade i sin egen blogg

I samband med lanseringen av sin egen bok röjde Monica dessutom identiteten på Mias barn och barnbarn och hängde ut dem på nätet, i sin egen blogg, efter att hon olovligen tagit fotot på barnen från broderns "My space"-sida. Det är därför som det är Monica som orsakat skadorna och lidandet för de inblandade, inte Liza Marklund, som Monica försöker lura läsarna till att tro. Liza har bara skrivit en bok som hon har påstått var sann, och haft en anonym källa. Monica däremot skrev en tvivelaktig bok som hon påstår är sann och röjde källan. Det är skillnaden. Liza är därför den av de två författarna som visat omsorg för de inblandade. Det är civilkurage.
Dessutom ljög Monica Antonsson om Mia.

Monica försöker också på olika sätt att dölja att hon har blivit avslöjad som lögnare och utskämd som författare. På Wikipedia försöker någon som kallar sig "Lotta33potta" ändra sanningen om historien om Mia och Monicas bok, och jämförelser i textmassan visade att det bara kan vara Monica som själv försökte skriva om och ändra texten till sin egen fördel och ljuga igen om Mia. Det var Monica som kallade sig för "Lotta33potta"

Få, om ens någon, annan faktabok har fått sådan enorm uppmärksamhet som Monica Antonssons under år 2008. När Monica ändå inte fick, vad hon tyckte var, tillräckligt med utrymme i media för att försvara sin bok eller replikera på andra artiklar bölade och grinade hon i sin blogg och kallade sin egen blogg för "En livlina i en hotfull situation".

I ett annat fall när en kvinnlig journalist ville intervjuva Monica om hennes bok, gick Monica till ett våldsamt angrepp mot den frågande journalisten, som inte förstod någonting. En annan kvinna, Katharina T:s från Mariefred, skrev i sin blogg och gav en nyanserad bild av Monicas bok och bloggande, vilket slutade med att Katharina angreps våldsamt av Monica och pekades ut som ledare för antagonister.

Monica har därefter istället under flera år bedrivit en hatkampanj på internet mot Liza Marklund, nu uppbackad i hennes blogg av den kände Lennart Gagerman som gick så långt att Monica till och med raljerade över Lizas dotters olyckliga cancersjukdom.Uppdaterad 2019-09-15


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se