YakiDa


PAS - Umgängessabotage existerar och Yakida bevisar det
Rapport

Denna artikel är en vetenskaplig artikel med högt samhällsvärde.

Journalisten och författaren Monica Antonsson är PAS-förnekare och uppger att upphovsmannen till PAS-teorin Dr. Richard A. Gardner sprider "Pedofili-läror". Men tack vare att använda sig av Monica Antonssons egna publiceringar i hennes bloggar kunde Yakida demonstrera att PAS-teorin är riktig. Och att den motståndare till teorin i själva verket var den mamma som PAS-teorin beskriver. Nämligen Monica Antonsson själv.

Barnets vilja kan manipuleras och fås att inte vilja träffa den andra föräldern. Falska anklagelser om sexuella övergrepp är inte ovanliga för att få bort den ena föräldern och vi hittar många gånger mammor som använder pedofilanklagelser mot pappor, så kallade "Pedofilmammor". Dessa mammor återkommer också i andra sammanhang som har att göra med incest eller pedofili.

Hela 97% av mammors polisanmälningar där pappor anklagas läggs ned av domstolarna. Domstolen eller åklagarna drar oftast slutsatsen att detta har mamman och barnet hittat på för att vinna en pågående vårdnadstvist (PAS).

PAS (Parental Alienation Syndrome) eller Föräldrafjärmandesyndrom som det också kallas, är en förklaringsmodell av umgängssabotag som "uppfanns" 1985 av Dr. Richard A. Gardner för att förklara varför barn uppträder på ett visst sätt mot en av deras föräldrar, beteenden som skapats genom att den andra föräldern medvetet eller omedvetet påverkat barnet att hata sin andra förälder. I Sverige använder vi oftare begreppet "Umgängssabotage", med det är egentligen grov barnmisshandel som det handlar om.

Det är ett trauma för ett barn att avskiljas från en förälder soma påverkar barnets fysiska hälsa. Resultatet blir att barn som avskilts från sina föräldrar oftare begår självmord, får sämre skolresultat, löper ökad risk att hamna i kriminalitet och i drogberoende (Kvilhaug 2006).

I artiklar i Aftonbladet och i DN berättar de båda "Familjeterapeuterna Agnetha Svensson och Gösta Emtestam som ofta träffar barn som av den ena föräldern har programmerats till att hata och förskjuta den andra. "Det handlar om psykisk barnmisshandel", konstaterar de".

Det här handlar om mammor som är beredda attt göra vad som helst för att barnen inte skall få träffa sina fäder. Många organisationer arbetar för att sprida kunskap om PAS. En av dem grundades efter att en 10-årig son skjutit sin pappa, dr Rick Lohstroh, till döds, då de skulle ha umgänge. Pojken hade av sin mamma hjärntvättats till att tro att hans pappa var farlig för honom (se www.helpstoppas.org).

Sveriges Greklandsambassadör Björn Elmer skrev en helsida på DN debatt 1994, om hur hans barnbarn "Emma" kvävdes till döds av sin mor och mor­mor som sedan begick självmord.

Den förälder som förtalar den andra har diskvalificerat sig själv som förälder. Självklart skriver man heller inte om någon annans eller sin egen privata vårdnadstvist och namnger barn och föräldrar. Det är den gyllene regeln i ett föräldraskap. Framför allt för att det är förödande inte minst för barnet som ska behöva läsa hur "hemskt" deras pappa har uppfört sig.

Man hänger heller inte ut folk på nätet och i synnerhet inte sina barns syskon eller deras mormor.
Överhuvud taget så bor man inte i en dator. Då har man satt föräldraskapet på undantag. Den som vill vara förälder ska också leva upp till kraven.
Det har barnen rätt att kräva.

Det journalisten och författaren Monica Antonsson har skrivit och publicerat på nätet ska pappans alla barn tvingas läsa när de blir stora. Och alla deras kompisar på dagis, i skolan och på arbetsplatser. Alla deras lärare, chefer, arbetskamrater och inte minst partners kommer att förundras över hur Monica for fram på nätet.

Den absolut värsta och mest hänsynslösa formen av PAS anses ändå vara när den ena föräldern säger till sina barn att pappan är död, fast pappan trots allt lever.
Enligt säker källa som talat med pappan så berättade pappan att journalisten Monica Antonsson uppgav till sina söner att deras pappa var död. Fast pappan levde i bästa välmåga.
Orsaken sägs vara ett bråk över något gammalt arv.

Se även tidningsartikel här, >>>


Monica Antonsson
Foto: SVT


I nedanstående citat berättar Monica Antonsson i sin blogg om sin syn på föräldraskapet. Men hon nämner inget om vad hon själv ska ha sagt och gjort om dödsförklaringen av pappan och barnens släktskap med Norska kungahuset.
Monica medger även i sin blogg att hon är en av de där kvinnorna som dras till kriminella "charmiga" psykopatmän.
Det intressanta är Monicas syn på att hon anser att PAS-teorin har fäste hos människor med pedofila drag, vilket kan vara förklaringen till att Monica tillverkade en falsk pedofillista och pekade ut oskyldiga som pedofiler. Dessutom framkom att Monica Antonsson var en av de ledande i Sverige med att hänga ut personer som pedofiler på Internet under åren 2009-2012, samtidigt som en av hennes närmaste bloggvänner, Verutschkow, 09 april, 2011 föreslår i Monicas blogg, att pedofiler i preventivt syfte skall få titta gratis på aminerade barnporrsfilmer.

Följande citat från Monica Antonsson styrker PAS-teorin:


Monica Antonsson skrev...
Jag höll kontakt med hustrun i samband med hans död och skickade en krans från oss.
Barnen vägrade åka dit till såväl begravningen som bouppteckningen.
De
tackade nej till varje form av arv.
De ville
inte sälja sig för pengar
18 september, 2020


Monica Antonsson skrev...
De allra flesta pappor är hur bra som helst. Jag älskar dem. Alla kvinnor älskar dem.
Vilken sorg det är att mina barn inte fick en sådan pappa. Han verkade ju vara så bra. Synd att han spelade med dolda kort. Så mina barn fick ingen pappa. Jag kommer ihåg en kväll när de var fyra och sju år.
-
Vi vill tala med dig mamma, sa Tvåan.
- Jaha?
-
Vi vill faktiskt ha en pappa. Nu vill vi att du skaffar en?
Ettan höll med.
- Men det är inte så lätt förstår ni?
- Det är väl bara att gå ut på vägen och ta en!
Vi blev sambos med en väldigt bra pappa några år senare. Det var förstås toppen men de svarta hålen gick ändå inte att laga. Han är död nu om någon undrar. Cancern tog honom.
Mar 4, 2012


Monica Antonsson Feb 23, 2012
En dag några månader efter att han stuckit skulle han faktiskt komma och hälsa på sin ledsne pojke. Ettan väntade och väntade.
Plötsligt störtade han in genom dörren med orden:
- Hej Ettan! Här får du en grävskopa. Mamma hjälper dig att sätta ihop den.
Hej då!
Och så försvann han
innan någon av oss ens hann säga hej.
.......
Det hände en gång att Ettan och jag mötte honom på torget.
Han passerade oss med en meter utan att så mycket som böja sig ner och säga hej till sin ledsna treåring. För övrigt hörde han inte av sig. Inte en enda gång på över 30 år har han frågat efter sina barn.
Jag kommer aldrig att kunna förstå det.
-
Jag förstår att du inte förstår det, sa han vid ett tillfälle utan att förklara sig närmare.
......
Jag tjatade på mina barn att de skulle acceptera sin pappa som han är och försöka hålla någon sorts kontakt med honom för att han kort och gott är ett trevligt sällskap. Jag tjatade i åratal tills de sa ifrån på skarpen.
Antingen fick jag sluta tjata eller så skulle de ransonera kontakten med mig också.
-
Jag förstår inte dig, säger Ettan som av förklarliga skäl är mest förbannad.
-
Efter allt vad idioten har ställt till med (allt är inte berättat här). Hur kan du överhuvud taget prata med karln?


Monica Antonsson 2 maj 2016
Det kan jag hålla med dig om, Erik. När jag var ledsen över att mina barns far hade skuttat iväg till grönare ängder blev jag tröstad av en god vän.
- Men se det som det är, sa han.
Han var bara en biologisk funktion.
Jag tyckte - och tycker än - att det lät hemskt. Dessvärre var det sant.
Han har aldrig frågat efter barnen och än mindre hävdat någon fadersrätt. Han har tvärtom hävdat sin rätt att slippa vara far. Utom när någon förvånat frågat
varför han inte har kontakt med sina barn. Då har han skyllt på mig. Vad annars?


Monica Antonsson 20 januari 2013
Vi borde satsa stenhårt på att få bort statusjakten barn emellan. Det är ju inte klokt att småungar i första klass blir anorektiska för att de tror att de är tjocka eller inte har ha en viss sorts jeans.
När mina barn var små ställde den underbare vaktmästaren upp som ställföreträdande pappa när det skulle paddlas. Mera sånt. Det fungerar.
Höjda socialbidrag är inte lösninge


Monica Antonsson sa...
....//....
Men notera min åsikt att den nu gällande vårdnadslagen inte är bra.
Jag förordar tveklöst automatiskt delad vårdnad.
Hur det skulle ha gått i mitt fall vet jag emellertid. Jag hade fått
dra hela lasset själv i alla fall. 365 dagar om året i 25 år. Det är väldigt många kvinnor som ofrivilligt gör det.
Jag har aldrig talat illa om mitt ex inför barnen. Jag har aldrig hindrat honom från att träffa dem. Han har inte ens försökt. När det skett har det varit på mitt initiativ. Nu tycker han att barnen är dumma som inte kommer och hälsar på. De är föräldrar själva nu och struntar i honom. Trist, tycker jag. Mycket trist.
Så skäll inte på morsor. Vi har väldigt många enastående mammor (och en del pappor) som ensamma bär upp föräldraskapet i vårt land.
09 juli, 2010 17:50


"Monica Antonsson sa..
Jag borde ha låtit grabbarna ta avstånd på egen hand som tonåringar åtminstone. Jag var så totalt insnöad på att
få ihop relationerna att jag gick för långt. Jag hade haft trevliga år med Börre och ville att de skulle få det också. Det var processer inom mig som drev på, cirklar som måste slutas - och det gick ut över grabbarna....//... Jag borde ha låtit dem ta avstånd och ställt mig på deras sida när de själva ville utan att lägga mig i som någon sorts fredsmäklare. Särskilt som Börre inte var intresserad.
Feb 24, 2012


"Monica Antonsson sa...
Jag trodde nog att
män var någon sorts konstiga djur och minns hur förvånad jag blev när grabbarna var små och fick skrapsår på knäna. De grät och blev omplåstrade. Det gjorde ju lika ont på dem som på mig när jag var liten.
Det låter löjligt nu men det var faktiskt
en slags aha-upplevelse."
20 september, 2009


"Monica Antonsson sa...
Sedan dess skäms han så mycket att han inte vågar prata med mig någon längre stund.
Nåja, jag framhärdar inte heller. Han har inte längre någon
funktion i min familj."
12 juli, 2013


"Monica Antonsson sa...
"Om någon hade försökt separera mig från mina barn och ta dem till exempelvis Australien så hade det gått käpprakt åt helvete.
Aldrig i livet att jag godvilligt hade släppt mina barn ifrån mig. Över min döda kropp!...//...I det laget hade jag struntat fullkomligt i lagen. Särskilt om exmaken hade haft för avsikt att dra iväg med ungarna till en icke medkännande (det kan hon ju inte vara) plastmamma i Australien."
Upplagd av Monica Antonsson kl. 2/27/2010


Monica Antonsson sa...
Mallanbrallan
Ibland är jag väldigt glad för att min barnafader struntar i barnen.
Det är synd om ungarna men
det har onekligen varit väldigt lugnt och skönt för mig.
..//....
21 februari, 2011 11:


Monica sa...
"SOP
Det finns ingen som helst möjlighet att
dessa teorier får fäste hos andra än just folk med pedofila drag.
Vem som helst inser att den där
Gardner var en svårartad bedragare och att det är något mycket otrevligt med hans anhängare.
I närheten av barn ska de inte vara.
Jag har undrat mycket över kvinnorna som svär sig till denna tro. Men tänker man efter så är förklaringen uppenbar.
Den som vill ha någon sorts trovärdighet håller sig på betryggande avstånd från såväl Gardner som PAS.?"
07 augusti, 2011 19:07


Monica Antonsson Feb 13, 2012 05:11 AM
"...//.... Men för din info kan jag berätta att han aldrig har försökt sabba för mig på något sätt mer än att
han gjorde slut på pengarna och drog. Barnen har han aldrig frågat efter. När de har setts har det varit på mitt initiativ. Det var och är väldigt synd om barnen - det går nämligen aldrig ur - men om man undantar att jag fick ta hela ansvaret, hela försörjningsbördan och tvingades vara såväl mor som far - så var det väldigt lugnt och skönt för mig."


"Monica Antonsson sa...
Min son sa något irriterad härom dagen:
- Varför är du så naiv, mamma?! Hur kan du tro alla om gott jämt?
Varför ser du inte att somliga är psykopater och bedragare? Vi kan börja från början. Med vår far! Varför tror du att jag känner igen dem direkt? Och ser att de som helst kan sticka kniven i en. Det beror på honom. Varför ser inte du det?
Något chockad måste jag tillstå att det var något av det mest tänkvärda han någonsin sagt.
Jag har ingenting att sätta emot."
29 december 2010


"Monica Antonsson sa...
Om någon hade försökt separera mig från mina barn och ta dem till exempelvis Australien så hade det gått käpprakt åt helvete. Aldrig i livet att jag godvilligt hade släppt mina barn ifrån mig. Över min döda kropp!
I det laget hade jag struntat fullkomligt i lagen. ....//.....
Det finns helt enkelt inte på kartan att jag någonsin skulle ha avstått mina barn till en person som genom att flytta till Australien skulle beröva mig allt normalt umgänge med dem. Inte ens om det var barnens pappa"
27 februari 2010


"Monica Antonsson sa...
Mina barns far stack när den yngste var nyfödd. Han lämnade oss för nya jaktmarker sedan han dessutom hade
rivit huset för en planerad utbyggnad och gjort slut på banklånet som skulle finansiera det hela. Han hördes inte av på tio år. ...//....
Jag har arbetat heltid + heltid, fostrat och dragit försorg om mina barn själv
med hjälp av min mamma som hämtade och lämnade på dagis. Jag har aldrig uppburit några socialbidrag. Inte en enda krona."
3 november 2011 11:51


"Monica Antonsson sa...
Maddes historia är nästan exakt som
samma historia som mina barn skulle kunna berätta.
- en farsa som drar
- en farsa som inte bryr sig
- en farsa som gång på gång
sviker
- en farsa som när han väl dyker upp
tror att det räcker med att vara trevlig för att år av längtan, förtvivlan och sorg ska vara glömda.
......//........Fast jag i själva verket har slitit som ett djur för att de skulle få kontakt med sin pappa. Eller rättare sagt,
att han skulle bry sig så pass mycket att han åtminsntone slog en signal någon gång eller skickade ett kort."
23 augusti, 2011 08:27


"Monica sa...
..
.Svikarfarsor är tyvärr vanliga. Dessbättre tror jag att de blir färre med yngre och klokare generationer.
-
Jag gör allt för att aldrig bli som han, säger exempelvis min äldste son.
Och det lyckas han verkligen med!"
23 augusti, 2011 09:42


"Monica Antonsson sa...
Anonym 00.07
Mina barn och deras pappa är vuxna män.
Dem lyssnar de nog på. Om de törs ringa upp vilket jag betvivlar.
Alla tre är alla kloka individer.
Vad jag tänkte på när jag skrev att Jocke kanske måste sticka från Tjörn om mitt ex fick veta hur han sitter och blåljuger om oss var hur stark han faktiskt är. En gång bar han ut ett skåp ensam som det behövdes sex man att bära in. En annan gång när en kratta han höll i gick av på mitten blev han olycklig över sin styrka. Allt han höll i gick sönder tyckte han. Och han kunde utan vidare kasta ut en jätteman till granne som var full och tafsig. Tjong, sa det bara när gubben åkte ut med häcken före och landade flera meter bort.
Men han är världens snällaste och skulle aldrig bruka våld på någon. Inte heller skulle han gå in för att krossa en annan människa med en massa advokater.
Men han sköt en tjuv med hagelbössa en gång. Det var kul. Han fick väldigt bråttom iväg...
Prata med honom du, Jakida.
Rolle är alldeles för feg."
12 juli, 2011 00:19


"Monica Antonsson sa...
.... Jag har berättat att han drog när den yngste var nyfödd och att han
aldrig har frågat efter barnen sedan dess. Ja, det händer att han säger: Och hur mår våra barn då? utan att vara särskilt intresserad av svaret. Han har aldrig skickat minsta lilla kort till jul eller ringt och grattat på deras födelsedagar och så vidare.
Det är alldeles sant och inget skitprat alls.
Jag har också berättat att
mina barn inte önskar någon kontakt med honom. Av förståliga skäl. Den kontakt de ändå har haft har jag tvingat på dem. Det har jag slutat med nu när de är vuxna och har egna barn."
26 juni, 2011 18:20


Anonym sa...
Kommentar hos Daddy.
//Jag skulle inte bli förvånad om även Monicas
barns pappa Böxxx Böxxx finns med på Monicas "Pedofillista".
Det kanske är
därför barnen hatar sin pappa så mycket? //
14 maj, 2011 21:55


"Monica Antonsson sa...
Han och jag har en bra relation
så länge jag inte ägnar mig åt tankeverksamhet i hans sällskap. Då kommer jag i håg hur det var och blir alldeles knäckt. Bäst att tänka på annat. Han är ju trevlig karln. Det är barnen som tar avstånd. De undrar hur i helskotta jag ens kan prata med honom. Ja, ni vet ju vem han är, ni som tycker synd om honom. Men för det finns ingen anledning. Jag lovar. Han tycker inte ens synd om sig själv så varför ska ni göra det? Han är mycket nöjd med sitt liv och har en ny dam som heter Britt."
2/03/2011 12:35:00 em


"Monica Antonsson sa...
Exet drog från ansvaret och inget annat. Vi har aldrig bråkat och gör det fortfarande inte - så länge jag inte ägnar mig åt tankeverksamhet. När jag gör det så bråkar jag men det rinner av honom som vattnet på en gås. Han har inga problem med barnen. Det är deras fel, säger han.
Diagnos någon?
Det var ansvaret för barnen han inte hade lust att bära. Och det var samma sak med hans fyra andra barn. Men han är trevlig och kul så vi pratar och ses någon gång i bland, han och jag.
Det är barnen som vägrar.
De är till och med arga för att jag pratar med honom. De ställer helt andra krav på en far - krav som de numera själva lever upp till.
Men det var som sagt en utvikning.
Det är dessutom överspelat.
Han har för länge sedan spelat ut sin roll. Och bort också för den delen.
Men i jämförelse med .....//.... och de andra
är han en drömprins."
27 februari, 2011 07:29


Monica Antonsson sa...
"Tänk så många gånger
jag önskade mig en bra farsa till mina barn. Så fort jag såg en sådan tänkte jag att en sån skulle de allt ha.
Så farsor - bra farsor, snälla och trygga farsor - står faktiskt väldigt högt upp på önskelistan."
16 februari, 2011


"Monica Antonsson sa...
Nu är klockan sju minuter över midnatt och sonen fyller år.
Han kommer inte att få något kort från sin pappa den här gången heller..."
15 februari, 2011


"Monica Antonsson sa...
De flesta sagoberättare av den här kalibern brukar "tillfriskna" i 50-års åldern så han fick en chans - och brände den.
Men jag dras väl till dem på något sätt. Mina barns far och Mia är exempel av samma sort.
Så jag känner mina löss på gången, om man säger så...."
12 februari, 2011, 04:12:0 0 E M


"Han stack 1980. Vi hade vår första repris alla fyra 1990 och sedan ytterligare två. Dessvärre minns jag inte exakt när det var. Några undrar också varför en av mina söner bor hemma. Vi delar på ett hus. Konstigare än så är det inte.
Det är korrekt att min nu 85-åriga mamma drog en stor del av lasset när mina barn var små.
Hon hämtade och lämnade på dagis varje dag till exempel. Det kunde annars deras pappa ha gjort då han faktiskt bodde nära och inte hade några bestämda arbetstider. Jag erbjöd honom till och med att stå för deras gemensamma frukost varje dag. Men han ville inte.
Barnens farmor har aldrig funnit i närheten."
Upplagd av Monica Antonsson kl. 1/27/2011 01:19:00 em


"Ni har så rätt.
Jag har faktiskt ingen anledning att skydda honom. Tvärtom.
Han har varit en skitstövel till farsa. Eller rättare sagt ingen farsa alls. Så ställ honom mot väggen bara, fråga vad i helvete han är för en liten lort."
Upplagd av Monica Antonsson kl. 1/27/2011 08:48:00 em


"Monica Antonsson sa...
Vad gäller mina barns pappa så har
jag inget som helst dåligt samvete. Tvärtom. Jag har tagit såväl mitt som hans föräldraansvar i 30 år. Detsamma gäller mammorna till hans fyra andra barn.
Om någon vill ha kontakt med honom så går det alldeles utmärkt. Han är norrman och bor i Sarpsborg. Icke desto mindre är han släkt med norska kungahuset.
Den som vill ha kontakt kan bara slå en signal. Telfonnumret lämnas ut - mot identifikation förstås."
19 januari, 2011 10:15


"Monica Antonsson sa..
Thomas är född 31 januari 1980 fast han skulle kommit till världen den 15 februari.
Och det är alldeles sant, som någon skrev, att deras pappa gick ut för att köpa expressen i april samma år och försvann. Det var mitt under den så kallade storstrejken 1980 som ni också kan hitta massor av info om.
Han flyttade hem till en annan kvinna och fick snart en dotter till medan jag ensam drog försorg om våra barn. Han frågade aldrig efter dem.
Efter tio år kom han tillbaka till barnens stora förtjusning. Efter tre månader gick han ut och köpte Aftonbladet."
den 18 januari 2009


"Monica Antonsson sa...
Att Littorin avgick för sina barns skull är rent trams. Han flydde ju till USA - utan barn.
Och det är klart att mina barn tar avstånd från sin far för att han inte skickade något julkort. Det förstår du väl.
Herregud, hur dum (eller tarvlig) får man bli?
Han gjorde ingenting. Nada. På 30 år!
Jag tycker också att barnbarnen ska få träffa sin farfar men det är upp till deras föräldrar.
Det kan inte jag lägga mig i. Farfar är för övrigt inte ett smack intresserad."
13 januari, 2011


"Monica Antonsson sa...
Och som tur är var vi aldrig gifta. Hade vi varit det hade katastrofen varit total.
Barnen är nr 4 och 5 i ordningen.
Nr 3 känner jag väl. Nr 1 och 2 har jag efteråt forskat fram och tagit kontakt med. Nr 6 är kompis med sina bröder så vi ses ibland."
12 januari, 2011


"Monica Antonsson sa...
Anonym 19.53
Först vill jag säga att den som ställer så privata frågor borde ha hyfs nog att identifiera sig.
Mina söner är dessutom vuxna och kan svara för sig själva.
Men eftersom jag har nämnt detta vid något tillfälle ska jag svara om än ytligt.
Man kan sammanfatta det som så att pappan
sedan han drog 1980 inte en enda gång har sökt kontakt med sina söner över huvud taget.
Inte ett julkort, inte en telefonsignal på födelsedagen och än mindre något underhåll.
De första tio åren hörde han inte av sig överhuvud taget.
Nu gnäller han över att de inte hälsar på.
Och
de tycker att han får skylla sig själv.
Det är för sent nu.
Själv tjatade jag i åratal på pojkarna att ta kontakt med sin pappa. Det pågick tills de hotade att bryta med mig också om jag så mycket som nämnde hans namn.
Så jag har slutat.
Sammantaget har han gjort vad många andra pappor dessvärre också gjort, dvs ingen ansträngning alls till kontakt med barnen."
11 januari, 2011


"Monica Antonsson sa...
Det var min halvdotter som påminde mig om nedanstående artikel. Så här blev nämligen både hon och mina barn samt deras övriga halvsystrar släkt med norska kungahuset. Och det för bara högst två år sedan. Terje är bror till deras farfar som likt sin son (barnens far) är en mycket charmerande person"
6 januari, 2011


"Monica Antonsson sa...
Det vete fåglarna...
Nej, de är tremänningar = sysslingar med Ali.
Mina barbarn är alltså fyrmänningar - bryllingar med hans och Märta Louises barn.
Himla kul!"
06 januari, 2011 15:12


"Monica Antonsson sa...
Ann-Helena
Jag instämmer med Jenny.
Vad grundar du ditt påstående på?
Dagens generation pappor är bättre än den förra men min erfarenhet - och den är jag ingalunda ensam om - är att många pappor struntar i sina barn. Jag tjatade på mina barns pappa i 25 år innan jag gav upp. Nu vill barnen inte ha med honom att göra.
Dessvärre delar jag den erfarenheten med flera av mina vänner.
Motsatsen finns åtminstone inte i min lilla värld.
Så vad grundar du siffrorna på, som sagt?"
09 juli, 2010 17:15


"Monica Antonsson sa...
....//....Hur det skulle ha gått i mitt fall vet jag emellertid. Jag hade fått dra hela lasset själv i alla fall. 365 dagar om året i 25 år. Det är väldigt många kvinnor som ofrivilligt gör det.
Jag har aldrig talat illa om mitt ex inför barnen. Jag har aldrig hindrat honom från att träffa dem. Han har inte ens försökt. När det skett har det varit på mitt initiativ. Nu tycker han att barnen är dumma som inte kommer och hälsar på. De är föräldrar själva nu och struntar i honom. Trist, tycker jag. Mycket trist.
Så skäll inte på morsor. Vi har väldigt många enastående mammor (och en del pappor) som ensamma bär upp föräldraskapet i vårt land."
09 juli, 2010 17:50


"Monica Antonsson sa...
Anonym
Jag har fått rapport om att ni gräver om mig under Katharina T:s från Mariefred ledning.
Jag kan bara säga: Lycka till!
Jag heter inte bara Gaby utan också Anita. Ingen hemlighet direkt. Och visst, jag fyller 60 år den 17 juni. ....//.....
Jag har inget körkort, har aldrig haft något heller, men jag har en röd treväxlars trampcykel, några katter och ett radhus i stort behov av renovering. ...//....
Björn är min äldste son, ett riktigt kärleksbarn. Han är född den 15 februari men skulle ha kommit till världen den 2 mars.
Den 15 feb var den stora deklarationsdagen då. De blivande papporna satt på förlossningen och deklarerade. Förlossningen var för övrigt mycket svår. Det kan ni ju glädja er åt. Det kan ni förresten av en mycket speciell anledning hitta ett klipp om, om ni är duktiga. ...//.... Namnet Niclas var hans pappas favoritnamn och Ingemar heter han efter Stenmark som vann världskuppen det året.
Vi har en son som heter Thomas Roy Christopher också. Roy efter sin pappa och Christopher efter en förfader som jag har skrivit en bok om. Den kan ni hitta fylld av skandaler, om ni vill.
Thomas är född 31 januari fast han skulle kommit till världen den 15 februari.
Och det är alldeles sant, som någon skrev, att deras pappa gick ut för att köpa expressen i april samma år och försvann. Det var mitt under den så kallade storstrejken 1980 som ni också kan hitta massor av info om.
Han flyttade hem till en annan kvinna och fick snart en dotter till medan jag ensam drog försorg om våra barn. Han frågade aldrig efter dem.
Efter tio år kom han tillbaka till barnens stora förtjusning. Efter tre månader gick han ut och köpte Aftonbladet.
Det är en jättebra historia faktiskt väl värd att skriva en bok om.
I dag har vi jättebra kontakt, han och jag. Han ringde senaste i går kväll med anledning av debatt.
För ett par år sedan hjälpte han mig att renovera några handikappbussar som vi sedan körde till Vitryssland som humanitär hjälp. Det finns klipp att hitta om det också.
Missa inte Änglagård, mitt projekt i Novozybkov, Ryssland. Eller allt jag skrivit om Tjernobyl. Det är jätteintressant.
Björn bor hos mig förresten. Han har två barn som också bor här ibland. Thomas är gift med en fantastisk flicka och har en son. De befinner sig just nu i Thailand.
Björn är kock och Thomas pluggar till lärare.
Mina föräldrar är i livet och mina syskon har det också bra med sina respektive familjer.
Gräv på bara. Säg till om ni hittar något som inte jag känner till.
den 18 januari 2009 00:40"Hjärntvätt
Vad är orsaken till att mammor lyckas med umgängessabotage? Svaret är att det handlar om hjärntvätt. Och det är samma typ av hjärntvätt som gör självmordsbombare till massmördare eller norrmannen Anders Behring Breivik som dödade över 90 personer i Oslo.

En hjärntvätt innebär att personen genomgår tre faser:
1) Nedbrytningsfasen då offret utsätts för både fysisk och psykisk tortyr för att tvinga barnet att inse sina egna misstag
2) Förändringsfasen där barnet matas med vad personen ska gilla istället
3) Uppbyggnadsfasen där barnet bemöts med omgivningens gillande då barnet talar om vad det lärt sig gilla.

Det var egentligen Lenin som på 1920-talets Sovjet påbörjade traditionell hjärntvätt. Lenin bjöd in den berömde ryske fysiologen Ivan Pavlov till Kreml och gav ordern att Pavlov skulle använda sina kunskaper om betingade reflexer, något som han var berömd för efter sina försök med hundar som han försökt få att reagera på automatisk på olika stimuli.
Josef Stalin använde också hjärntvätt och lyckades få sina politiska motståndare att erkänna "Vi är inte bara mördare, utan fascistiska mördare", lär Edouard Holtzmann ha sagt. Andra krävde sina egna dödsdomar.
Ungerns katolska kyrkans överhuvud , ärkebiskopen Jozsef Mindszenty var en kommunistisk motståndare som greps för att sedan dyka upp fem veckor senare, helt förändrad. Han kunde inte gå riktigt utan svajade fram och tillbaka och med konstig blick erkände han att han stulit kronjuvelerna.

Olika sekter fungerar många gånger på samma sätt. Den nyreligiösa sekten Moon som startades av Sun Myung Moon lär fått sina lärjungar att tro att tredje världskriget skulle starta 1977 och att alla människor var personligt ansvariga för att besegra djävulen och upprätta himlens rike på jorden. Liknande sektfenomen möter man hos al-Quida som använder självmordsbombare, men även hos religösa grupper som Scientolog rörelsen, läs här.

Det är samma fenomen och dolda agendor man möter i sfären hos vissa moderna bloggare. Till exempel Monica Antonssons blogg som är en av Sveriges mest mans- och pappafientliga bloggar där det framkommer extra tydligt.

Att få en person att återgå till sin gamla identitet, eller att få ett barn att sluta hata sin pappa (PAS) efter mammans programmering (MAS) går att genomföra eftersom en hjärna inte kan "tvättas ren" för tid och evighet. Det finns tydliga bevis på det när många barn senare i vuxen ålder söker upp sina fäder för att som de själva uttrycker, få en hel bild av sitt eget förflutna.

Idag är psykologer och psykiatriker eniga om att det går inte att tömma en persons personlighet och "hälla i" en ny personlighet hos en individ. Men genom hårt arbete, stress och lite sömn kan man få människor att "göra vad som helst". Och i synnerhet är det lätt att manipulera ett trygghetstörstande barn.

Ett av de mer kända hjärntvättsfallen handlar om Sirhan Sirhan som för över 40 år efter mordet på Robert Kennedy påstår att han blev hjärntvättad av en mystisk kvinna, samt att det inte var hans kula som dödade presidentkandidaten.
"Jag kände mig som om jag var på skjutbanan och inte som om jag sköt en människa – och verkligen inte Bobby Kennedy", förklarar den nu 66-årige Sirhan Sirhan för en hypnosexpert. Enligt Sirhan var det en "förförisk" kvinna som lockade honom ut i köksregionerna på Ambassador Hotel i Los Ange­les där Kennedy firade sin valseger den ödesdigra kvällen i juni 1968:
"Hon sade inte mycket. Det var mycket erotiskt. Jag var helt uppslukad av henne", och när Kennedy passerade gick Sirhan på signal från kvinnan in i trans och sköt Kennedy.


Orsak till mammans hjärntvätt
Det som får en mamma, för det är till nästan 100% mammor som utför umgängessabotage, är vissa personer har olika och annorlunda grundpersonligheter. Det sitter alltså i hjärnan hos den umgängessaboterande mamman. Så
Så många som 10% psykiatrisk patient i USA får diagnosen DID, personlighetsklyvning och som sägs bero på en reaktion på svåra trauman. Det är dock lätt att feldiagnostisera sjukdomen med schizofreni och bipolär sjukdom.

Över 40 år efter mordet på Robert Kennedy påstår nu till exempel den dömde mördaren Sirhan Sirhan att han blev hjärntvättad av en mystisk kvinna, samt att det inte var hans kula som dödade presidentkandidaten. "Jag kände mig som om jag var på skjutbanan och inte som om jag sköt en människa – och verkligen inte Bobby Kennedy", förklarar den då 66-årige Sirhan Sirhan för en hypnosexpert.

Det var den franske läkaren Pierre Janet som år 1889 publicerade den första vetenskapliga beskrivningen av personlighetsklyvning och härledde detta till barndomen.. Har man sjukdomen reagerar man olika på en och samma händelse, beroende på vilken personlighet personen just i ögonblicket befinner sig i. Man brukar säga att man skiljer mellan "neutral personlighet" och "traumatisk personlighet". Den första patienten som fick diagnosen multipel personlighetsstörning (DID), var amerikanskan Mary Reynolds (1793-1854), som efter hon svimmat inte längre kände igen sin egen familj. Efter fyra veckor svimmade hon igen och när hon igen vaknade upp, så mindes hon hela sitt tidigare liv. Och så höll det på i 16 år med ständiga svimningar och uppvakningar. I det tillstånd hon inte mindes något av sin historia var hon som ett litet barn, fullt av roliga upptåg. Eftersom man inte kunde så mycket om dessa sjukdomar vid denna tid så försökte man bota henne med att smörja in hennes fötter med ättika och senap.

Ny forskning visar istället att det är hjärnans signalmolekyler som är avgörande för lusten och glädjen och som styra oss att ändå göra saker som vi vet är till skada för oss själva eller andra. Som till exempel utföra ett umgängessabotage. Den nya synen på hur mammor agerar i dessa lägen och andra självdestruktiva beteendemönster, drivna av ett impulsivt behov kan alltså beskriva i hur signalsubstanserna samverkar i hjärnan. För umgängessabotage bör räknas in som ett impulsivt beteende.

En ej umgängessaboterande moder har oftast en god balans mellan signalämnena och där förnuftet dämpar drifterna, så att inte njutningen skadar modern. För det är oftast en njutning för den umgängessaboterande modern att utföra ett impulsivt umgängessabotage. Den njutningen tillfredställer moderns behov av antingen hämnd eller maktbehov. Oftast är det en kombination av bägge.

Förnuftet hos människan sitter hjärnans frontallob och genom förnuftet kan mamman uppnå självbehärskning. Narkomaner och alkoholister till exempel har en låg aktivitet i denna del av hjärnan, och de är också väldigt impulsiva. Självbehärskningen är viktigare än vad många tror, och är avgörande för hur väl vi klarar oss socialt och på arbetsmarknaden. Forskaren Jeremy Gray vid Yale University i USA menar på att intelligens och självbehärskning är två sidor av samma sak. Sannolikt är det så att ju mer intelligent en mamma är, desto mindre är risken att hon blir en umgängessaboterande moder.


Hur bota en umgängessaboterande moder
Faktiskt har forskare funnit att humor spelar på samma nivå som andra unika mänskliga egenskaper som språklig förmåga och abstrakt tänkande. Humornn har en central roll för vårt socialal liv och vår personlighet. Forskaren Allan L Reiss vid Stanford University i Kalifornien i USA kunde visa att ju mer roligare ett skämt var, desto mer regerade de områdesdelar av hjärnan som berörde hjärnans belöningssystem. Det är samma områden som motiverar oss att uppföra oss korrekt och uppnå uppskattning.

Ett illa fungerande belöningssystem tros vara orsaken till bland annat depressioner eftersom personer förlorar motivationen till att få till ett fungerande mellan barn och föräldrar.

Om det istället handlar om en moder som utövar incest eller andra sexuella övergrepp på sin son, eller dotter, så är det precis som med alkoholister att pedofiler måste få tydliga identifieringssignaler över att det är fel. Precis som med alkoholister så lever pedofiler idag med försköningar av verkligheten som legitimerar deras handlingar och där förnuftet inte får plats. Läs här i det sista stycket som handlar om mammor som kvinnliga pedofiler.
Av barnen som utsätts är 30% en biologisk anhörig och av dessa anhöriga är det cirka 90% som utsätts av just sina egna mammor.


Råd
Har en pappa en umgängessaboterande moder till sitt barn, så kan lösningen på problemet vara "Dra ett skämt"


* Note: Uppgifterna om Monica Antonsson har meddelats muntligen av tre källor men också publicerats på bloggen Daddy. I polisanmälan av Monica Antonsson framkommer heller ingen anmärkning från henne i sakfrågor.

NOTE: Definition: Med "Pedofilmammor" avses genomgående på YakiDa, om inte annat anges, mammor som använder pedofilanklagelser mot oskyldiga.

Uppdaterad 2023-04-04


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se