YakiDa

Sensation:

Fortsättningen av kommentarer om Monica Antonsson från "Sensation".


Del 5: Sensations inlägg om journalisten Monica Antonsson

Sensation 07/11/2012 09:48
Det finns som alltid mycket man kan ifrågasätta vad gäller sanningshalten när det gäller MA's skriverier. Detta var en ytterst märklig händelse och jag tror knappast att MA hade väntat i 2 dagar innan hon skrivit om detta på sin blogg om John Johansson (JJ) gjort sig skyldig till hemfridsbrott. Först när hon fick veta att händelsen stod omskriven här på Mommy's tog hon bladet från munnen och fick skrivit ihop en motsägelsefull historia utifrån hörsägen.

1. MA skriver: "Lenas man råkade få syn på John Johansson när han stod och fotograferade in genom i deras fönster. Han föste bort John Johansson från tomten varpå han, såvitt jag förstår, ramlade i asfalten och ljudligt skrikande hamnade i grannens häck." Hon skriver också "Lena var turligt nog inte hemma.
Hon hade tid hos en psykiatriker som lovat analysera John Johanssons skriverier. Där befann hon sig när hennes man ringde henne och berättade att han ertappat John Johansson i deras hem" samt "John Johansson hade ingenting hemma i Lenas hem att göra." MA gör alltså gällande att JJ skulle befinna sig både på tomten och inne i hemmet samtidigt. Inte dåligt! Det finns tydligen andra som säger att han befann sig på vägen, vilket nog får anses vara det mest troliga.

2. Monica hävdar vidare att polisen fick trycka ner JJ i gräset för att han var våldsam. Om någon skulle uppträda våldsamt sätter polisen genast handbojor på en sådan person och för bort honom i polisbil. På MA's bild sitter han däremot ner och en polis står lugnt och avslappnat och pratar med honom. Därefter ska de ha givit honom skjuts till sjukhuset. Ett förfaringssätt jag knappast tror polisen skulle ha medverkat till om JJ hade varit både våldsam och gjort sig skyldig till hemfridsbrott.

3. Lenas man och son däremot blev förda till polisstationen för förhör. Skulle inte tro att de blir gripna och körda till förhör på polisstationen om JJ enbart skulle ha råkat "ramla i asfalten." Fem vittnen lär ska ha sett misshandeln.

4. MA skriver "Jag såg inga skador på honom." Då måste hon vara näst intill blind eftersom en av hennes bilder på JJ visar klart och tydligt att han är blodig på vänster sida av huvudet.

5. Därefter kommer den sedvanliga harangen om att hon är "förföljd" och "trakasserad." Att "han vill se oss döda och våra hus sprängda i luften" och sedan eldar hon upp sig ytterligare och skriver "Han vill visa att hans hotelser mot våra familjer och våra hem med lätthet kan sättas i verket när som helst. Han vill se oss döda. Det är med andra ord vi som
lever i skräck bak neddragna persienner. Efter ett och ett halvt års förföljerser dygnet runt mår vi alla väldigt dåligt. Jag väntar mig varje dag att katten ska ligga död på min trappa."

Detta är sann kaskaddramatik a lá MA. Man må tycka vad vad vill om Yakidas nättidning men ingenstans där har han skrivit att han ska döda vare sig MA eller någon annan. Att ha en nättidning där man skriver negativt om en person är inte detsamma som att förfölja, trakassera, hota eller påstå att man vill ta livet av någon. I
nte ens förtal har Yakida gjort sig skyldig till enligt JK den 2012-06-20: "Vid en samlad bedömning finner Justitiekanslern att det i nuläget inte finns tillräckliga skäl för att väcka allmänt åtal för förtal."

Att MA skulle anse sig leva i sådan ofantlig skräck bak neddragna persienner rimmar väldigt illa med att MA själv vid två tillfällen skrivit på sin blogg att hon och Lena gärna tar med sig en korg med fika för att hälsa på John Johansson i hans hem för att prata med honom och återkommande vill locka honom till samtal på Vallentuna polisstation. När hon dessutom i sitt inlägg om måndagens händelse skriver "
Hade det inte varit bättre då att ringa på hos mig och efterfråga eventuellt material?" anser jag att det är bevis nog för att hon inte ser honom som ett hot. De flesta vet nog vid det här laget att det var MA själv som startat denna schism med att på sin blogg aktivt medverka till att få det att framstå som att JJ m fl skulle vara pedofil. En vidrig anklagelse som inte tycks bekomma henne det minsta.

Det verkar snarare vara sitt utseende MA tycks oroa sig för allra mest då hon skriver "John Johansson tog däremot en bild på mig så nu får man väl lida för sin viktökning."
Att det enligt henne själv "knäpper" i hennes telefon kanske har sin fullständigt naturliga förklaring. MA skulle kanske t o m följa Lenas exempel och gå till en psykiater så kanske knäppandet så småningom skulle upphöra både här och där. Vem vet.

Nu visade det sig att det var Lenas man och son som istället hamnade på polisstationen i ett mishhandelsförhör. Vad John Johansson däremot hade för ärende i Lenas kvarter kan man ju givetvis ifrågasätta men det lär väl framkomma vid en eventuell rättegång.


Uppdaterad 2012-07-19


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se