YakiDa

Åtalspunkterna


Tidningen Yakida frikändes fullständigt av Stockholms tingsrätt i mål B-7264-15.

Yakida åtalades av Justitiekanslern Anna Skarhed för "Förtal" alternativt "Grovt förtal" på 12 punkter. Rättegången hölls i Stockholms tingsrätt 30 - 31:a augusti 2016. En jury på 9 personer friade Yakida fullständigt på samtliga åtalspunkter och Monica Antonsson fick inget skadestånd som hon hade begärt.
Yakida kunde istället bevisa att alla uppgifterna på Yakida var korrekta och att det fanns skäl att redovisa uppgifterna.
Yakida är nu granskad och godkänd fullt ut.

I efterhand kan jag se att anledningen till att JK Anna Skarhed valde åtala Yakida bara kan bero på att journalisten Monica Antonsson lurade JK Anna Skarhed till åtal eftersom Monica Antonsson gav JK falska uppgifter om Yakida.De 12 åtalspunkterna var:

Påstående nr 1.
"Monica har också på intemet sökt kontakt med barn och två gånger, år 2011 och 2012, har olika familjer polisanmält Monica för bl.a. sexuellt ofredande mot deras barn."


Påstående nr 2.
"Monica kunde även bindas till utpressning, stölder, beskyddarverksamhet, identitetskapningar och ekonomisk brottslighet - och nu publiceras bevisen."


Påstående nr 3.
"Totalt har de tre kvinnorna i gruppen deltagit i olika grad i tillverkning av hemliga porr-hemsidor med bl.a. bilder på nakna barn, uppmuntrat läsare att fotografera okända barn när de kissar på toaletten, till tillverkning av ett falskt domstolsdokument som de kallade för en pedofillista."


Påstående 4.
"Monica Antonsson som har visat ett onormalt intresse för andras minderåriga barn har också blivit polisanmäld för sexuellt ofredande av en liten flicka."


Påstående 5.
"Men Monica Antonsson kunde också avslöjas och pekas ut som frontfigur för en kriminell kvinnlig maffia som sysslade med förfalskningar, förtal, organiserade pedofilanklagelser, barnpornografi, identitetskapningar, stalking, bluffakturor, anonyma hatbloggar, stölder, hot, trakasserier och utpressningar via internet."


Påstående 6.
"Monica berättar också själv att hon har anonyma bloggar i syfte att skada och hota människor och det är många som råkat illa ut och.skadats. I sin blogg vill hon att läsare ska titta på foton och filmer på hur kvinnor och barn misshandlas och dödas, något hon försöker göra sig lustig över, trots att läsare protesterar. Människor varnar för att hon kan bli hur galen och farlig som helst och redan i maj 2011 beskrev en psykolog henne som en "sadist med stördpersonlighet " ' En person vittnar om att Monicas trakasserier har som syfte att döda och att barn gråter när de läser hur Monica ljuger om föräldrar. Man kan även bevisa att Monica samarbetat med olika falska och anonyma hemsidor där även döda människor förtalas."


Påstående 7.
"Men när barnbarnen kommer på besök lär Monica inte ens vara betrodd att laga maten åt barnen och barnen är tvungna att hållas under uppsikt, enligt en orolig källa. Oron för barnen har inneburit att socialkontoret i Vallentuna har kontaktas."


Påstående 8.
Hennes eget hus i Bällsta Vallentuna har också blivit en "snackis" bland grannarna med flera öknamn, bl.a. kallas det för "Pedofilhuset? och "Misären". Grannarna vet om att det är här pedofilsidor i Sverige tillverkas och grannarna är rädda för att bli uthängda i Monicas bloggar, berättas i hennes egen blogg


Påstående 9.
"Monica samarbetade också tidigt med grov kriminalitet och hon instruerade även sina läsare till hur de skulle kunna begå svåra kriminella brott. Man vet också att Monica har försökt ge ryska maffian uppdrag.".


Påstående 10.
"Monica är en extrem lögnare och opålitlig som vän vilket även har drabbat hennes barn. Hon har två söner, kocken Björn Antonsson och historieläraren Thomas Antonsson som hon utnyttjade sig av på internet för att trakassera barnens pappa som flera gånger fått fly från hemmet, något som hon gör sig lustig över. Hon till och med ljuger om sina egna barn, visar det sig."


Påstående 11.
"Boken avslöjar också hennes falska brev till myndigheter, företag och familjer, identitetskapningar, stölder, stalking, brutna källskydd, bluffakturor, hot, trakasserier, utpressningar och att Monica haft flera anonyma bloggar för att trakassera människor."


Påstående 12.
"Eftersom det finns 28 stycken MONICA ANTONSSON i Sverige så förtydligas det att boken handlar om Monica Antonsson på Bällstavägen 55 B i Bällsta i Vallentuna. Flera personer har också ekonomiska krav på Monica Antonsson motsvarande 3,763,000 kr och hon har dessutom polisanmälts för försök till ekonomiskt bedrägeri".
Eftersom journalisten Monica Antonsson har publicerat uppgifterna och även dessa åtalspunkter anses det försvarligt att redovisa dem på Yakida på ett korrekt sätt.


Uppdaterad 2016-09-18


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se