YakiDa


Av:Patrik Nyberg april 25, 2013 och publicerad på Dispatch-international, men refuserats på www.yakida.se

2011 påstår journalisten Monica Antonsson att hon har en lista över personer som beställt ut barnporr från tingsrätten. Antonsson hänvisar till tidningen flashback som 1994 publicerade namn på personer som i samband med en stor barnporrhärva i Huddinge försökte få ut de beslagtagna filmerna. Flashback konstaterar att den enda som fick ut filmerna från Huddingehärvan var journalisten Robert Aschberg. När Antonsson påstår att det finns ytterligare en lista på beställare blandar hon ihop två rättsfall och skriver att listan härrör från ett annat stort barnporrtillslag, den så kallade Norrköpingshärvan. Det har nu visat sig att listan i själva verket är medlemslistan i FRIS – en förening som arbetade för att stärka pappors rättigheter i vårdnadstvister och därför av vissa betraktades som antifeministisk. Mainstreammedierna har känt till historien om att två journalister spridit den falska listan under lång tid, men inte skrivit om det. Flera av de falskt anklagade har nu vänt sig till myndigheterna i hopp om att få upprättelse

Flera personer pekades ut som beställare av barnporr – för att han var med i en föräldraförening.

Dispatch International kunde sen avslöja att två kvinnliga journalister spridit en falsk lista över beställare av barnporr. Bland de drabbade finns en man som journalisterna haft en långvarig konflikt med, och en person som under många år stridit för pappors rättigheter. Men listan innehåller fler namn – personer som aldrig har hört talas om journalisterna Monica Antonsson eller Annika Sundbaum Melin.

– Det är horribelt! Det kunde lika gärna ha varit en medlemslista från en bokklubb eller liknande. Varför skulle man vara pedofil för att man bryr sig om sina barn, säger en utsatt?
När personen fick reda på att hans namn stod på en lista över personer som påstods ha beställt barnporr blev han helt häpen.

– Är detta ett dåligt skämt, var den första reaktionen? Hur fasen är en del människor skapta? Att jag skulle finnas på någon lista och ha beställt barnporr ?
Listan över "barnporrbeställarna" är i själva verket medlemsregistret över personer som på 1990-talet var med i föreningen FRIS, Föräldrars rätt i samhället.

Varför var du med där?
– Jag gick med efter att jag separerat från min sons mor. Jag ville få information och tips om vilka rättigheter jag som far med delad vårdnad hade, och hur en eventuell vårdnadstvist skulle gå till, säger personen.
Mannen säger att han inte var särskilt aktiv i gruppen.
– Jag var medlem eller åtminstone en frekvent besökare på några sidor på nätet angående vårdnadstvister. Jag ville ta reda på vad jag hade för rättigheter. Totalt var jag med under kanske ett par månader.
– Det är lite svårt att minnas eftersom det var så länge sedan. Och det hela löste sig för mig på så sätt att sonen flyttade till mig på heltid. Han är nu myndig.

En av journalisterna som spridit den falska listan har uppmanat andra att göra detsamma. Hur ser du på det?
– Det är ett jäkla tilltag! Min första tanke är om den här människan har något fel i huvudet. Fattar hon inte vilket helvete hon skulle kunna ställa till för oskyldiga människor? Misstänker man sådant så vänder man sig till polisen – om man nu har något på fötterna.

Känner du dig orolig inför den uppkomna situationen?
– Inte speciellt. Rent rättsligt befarar jag ingenting, jag har inte gjort något fel. Däremot vet jag ju inte hur mycket dumheter denna Monica Antonsson och hennes gelikar kan förmå andra att göra. Helt klart kan jag säga att det kommer att bli tungt artilleri i retur, om hon får för sig att sprida listan helt offentligt.

FAKTA/"Pedofillistan"

Läs mera om vad som kan vara ett av Sveriges mest extrema förföljelseärende HÄR


Uppdaterad 2016-10-11
Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se