År 2010 var "Sexhärvornas" år.


Kapten Klänning
År 2010 avslöjades att polischefen Göran Lindberg ingick i ett hemligt sexnätverk. Göran Lindberg hade gjort sig ett namn, även internationellt, för sitt stora engagemang och föreläsningar om jämställdhet mellan könen, etik och moral. Han hade hela tiden uppfattats som en mycket professionell polischef. Det fanns också uppgifter i polisutredningen om att han anordnade träffar mellan prostituerade och män, sade åklagaren.
Den kände författaren Leif GW Persson ansåg att polischefen var nästan besatt av jämställdhet. Han var helnykterist, drack bara mjölk och höll alltid på att tjata om jämställdhet. Han var nästan besatt och höll ständigt på med sina kurser som alla skulle gå, ska Leif GW Persson sagt.

Det var spåren från en rik man som pekats ut som sexköpare som lede till den misstänkte polischefen, Göran Lindberg som var känd som en riktig helyllepolis.


Barnporrligan - Kvinnliga pedofiler
24 kvinnor avslöjades samma år i en barnporrhärva. Det fanns misstänkta från hela landet och det var mammor, mormödrar och farmödrar - och konsumenter av barnporr. De kvinnliga pedofilernas hemliga liv på nätet blev kartlagt och sexhärvan nystades upp när polisen fick tips om en 42-årig man i Borlänge som hade barnporr. Mannen hade hade skött kontakterna med de 24 kvinnorna och även haft sex med flera av dem. Flera av kvinnorna är mammor, några också mormödrar och farmödrar. Totalt fann polisen 24 kvinnor och en man som ingick i barnporrligan. Det är mycket ovanligt med så många misstänkta kvinnliga pedofiler och det finns knappt någon forskning om sexbrottsmisstänkta kvinnors drivkrafter. Drivkrafterna har sannolikt sett olika ut bland kvinnorna även om det på ytan handlar om samma handling. Kontakten med den utpekade huvudmannen anses troligen som den utlösande faktorn. Han kan ha väckt ett intresse som redan funnits och triggat i gång kvinnorna. Han har sannolikt sökt sig till kvinnor som han fått respons från och som haft något slags intresse, säger sexbrottsforskare.


"Pedofiljournalisterna"
Med "förfalskade" domstolsdokument försökte de två feministiska journalisterna Monica Antonsson och Annika Sundbaum-Melin utöva utpressning mot nämndemän över internet, men de avslöjades. Syftet med de "förfalskade" domstolsdokumenten var att hota med att hänga ut oskyldiga som pedofiler på internet.
Monica Antonsson olika bloggar visade sig också vara samlingsplatser för sexuellt avvikande och med pedofilt- och Sadointresse, berättar hon själv i sin blogg.
Enligt en mediaundersökning från år 2011visade sig Monica Antonsson vara den ledande personen i Sverige med att peka ut människor som pedofiler på internet och låg även bakom flest svenska uthängningssidor,. Monica tillämpade även utpressning och trakasserier mot både personer och företag i samband med detta, vilket hon även stämdes för till Attunda tingsrätt.

Tack vare Annika och Monica fick polisen och Justitiekanslern äntligen viktiga bevis som visar hur mammor och journalister ljuger och att det verkligen finns många oskyldiga i fängelser, just på grund av falska anklagelser.
Men framför allt fick polisen och JK veta att pedofilanklagelser mot oskyldiga numera är en organiserad verksamhet.

Efter att Yakida avslöjade Monica Antonsson har Monica och Annika på olika sätt hotat Yakida. Läs mer HÄR.
Monica Antonsson Monica Antonsson
Monica Antonsson
Vallentuna
Annika Sundbaum Melin
Sundbyberg

Uppdaterad 2020-09-29


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se