Historiska händelser i svensk jämställdhetsutveckling

Svensk äktenskapshistoria från vikingatiden fram till 1980-talet, läs här >>>

......................................................................................................................

1994 Roks kampsång. >>>

1996 Biopremiär av filmen "Hemligheter och lögner" på Sveavägen i Stockholm. Under föreställningen behöver Gudrun Schyman kissa men hon kissar på sig. De blöta trosorna kastas ut bland publiken. En okänd person som fick de kissiga trosorna i nyllet protesterar men Gudrun bara fnittrar, enligt Borrmagazine. Gudrun talar ut i morgonsoffan på SVT och erkänner sin alkoholism, >>> och >>>
Kort därefter på på nästa biopremiär "Fever pitch" är Gudrun återigen berusad, enligt Borrmagazine. Senare kommer det fram att Gudrun även kört bil berusad. På en resa till Rhodos i april 1999 återfår Gudrun ännu ett välkänt alkohol-återfall.
Radioprataren Täppas Fogelberg berättade senare hur han hade blivit antastad av henne i en taxi! Täppas avslöjande blev då hårt kritiserat av den inre kretsen kring Schyman. Hur kunde han dra upp detta! "Då var ju Gudrun sjuk!". Krönikören Malin Siwe i Metro undrade då, om Vänsterpartiet ville anföra sjukdom som orsak även för andra som sexuellt antastar folk?

1998 Gudrun Schyman avslöjas med att ha anlitat svart städhjälp, >>>

1998 Stina Jeffner, doktor i Sociologi vid Uppsala Universitet, föreslår utegångsförbud för män. >>>

1998 Undersökning visar att mäns hjärnor inte passar för hushållsarbete. >>>

1998 Jämställdhetslagen förstärktes vad gäller sexuella trakasserier. En ny kvinnofridslag infördes.

1999 Prostitutionen kriminaliserades genom ett förbud mot "köp av sexuella tjänster" infördes.

1999 Ulla Inezdotter, ordförande för kvinnojouren i Helsingborg vill förbjuda män att arbeta på dagis och använda datorer. >>>

2000. ROKS är kritiskt till att mansorganisationer ska föreslås kunna söka statliga medel avsatta för kvinnoorganisationer och det ser de som allvarligt bakslag för den svenska jämställdhetspolitiken, >>>.

2000. Statistiska Centralbyrån beräknar att män får mindre tid över för personliga behov, än vad kvinnor har, >>>.

2000 "Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.", säger den nya integrationsministern hos Socialdemokraterna Mona Sahlin i GP den 22/10 -00. >>>

2000. Radikal feministerna Annica Tiger och Katinka Löfqvist anfaller, hotar och attackerar svenska barn, pappor, barnfamiljer och företag. Katinka Löfquist startade internettgruppen Fågel Fenix som handlar om kvinnomisshandel och samarbetade med ROKS. Både skrattar och flinar på internet över misshandlade män. Båda förövarna blir dock avslöjade som stalkers och polisbedragare Annika Tiger avslöjades till och med med att sprida falskt anklagelse på internet om barnporr. >>>.
Den Tele2 anställde Annika Tiger meddelade Datainspektionen att hon kan kallas för psykopat och blir också avslöjad med att lägga ut datavirus på internet. Telias antivirusprogram bekräftade viruset.

2001. Lag som legitimerar könstympning av pojkar instiftades, >>>. Det är däremot förbjudet att utföra svanskupering på hundar, >>>.

2001. Feministerna vs gubbarna. Könsdebatten går i vågor och beskrivs som ett könskrigsläge >>>.

2001. Studie konstaterar att 40% av männen någon gång tillfogats skador av sina kvinnliga partners, enligt London University. >>>

2001. Begreppet "Gubbslem" myntades av konstnärsgruppen "Unfucked pussy" i samband Fröken Sverige Festivalen, >>> och >>>.

2001. Hemsidan Nodaddy blir den första hemsidan i världen som anfalls av feminister, men som blir godkänd av Datainspektionen (5 ggr) och Justitiekanslern. Länsrätten fastställer ordval och formulering i beslutet, >>> och >>>

2002.
Kvinnohistorikern Yvonne Hirdman och genusforskaren Maud Eduards avslöjas med att trakassera manliga studenter för deras könstillhörighet, >>>.

2002. Serietidningen "Gudrun Comics" lanseras och kom ut i en enda utgåva, >>>.


2002. 9 februari. Gudrun Schyman höll sitt berömda Taliban-tal, där talibaner och svenska män förklarades som jämställda med varandra.

2002. Gudrun Schyman åker Tjejvasan. I en liten notis i DN kunde man läsa, att hon under träningen hade åkt vilse i Vasaloppsspåret, ur spår helt enkelt. Vasaloppets motto,"I fädrens spår för framtids segrar" hänger över målgången, över alla som går i mål, och det spekulerades i om mottot var anledningen till att Gudrun åkte vilse.

2002."Misshandel vanligaste dödsorsaken för kvinnor i åldrarna 15-44". Den uppgiften spreds i en rad svenska medier via TT och Dagens Eko, med hänvisning till en rapport från Europarådet. Den 2 oktober 2002 skriver Maria-Pia Boëthius i Aftonbladet en artikel med rubriken "Det är ju mord!". I Journalisten 29/02 upprepades utsagan i en krönika av Nina Lekander. Men något statistiskt underlag för påståendet visade sig inte finnas.

2003. Två kvinnliga studenter kommer inte in på Uppsala universitet. Högsta domstolen fastslår i en dom och tilldömer två kvinnliga studenter från Uppsala 75 000 kronor i skadestånd, >>>

2003. Sju av tio svenska män har fått stryk av sin kvinnliga partner enligt Aftonbladet, >>>.

2003. Kvinnor förtidspensioneras fyra gånger så ofta som män, >>>.

2003. Hösten 2003 arrangerade den socialdemokratiska regeringen en konferens om kvinnohandel. Som huvudtalare hade man inbjudit ett antal internationella aktivister, bland andra Sheila Jeffrey. Hon är bland annat känd för att hävda den så kallade antipojkbarnslinjen som innebär att kvinnor med gossebarn måste uteslutas ur de kvinnoorganisationer som bekämpar kvinnoförtryck. Slutsatsen är att kvinnor som inte frivilligt väljer att göra abort när de är havande med ett gossebarn är osolidariska mot kvinnokampen, >>>.

2003. Författaren Aase Berg skrev: "Det är inte ofta man blir så lycklig av besinningslöst våld som när man läser Valerie Solanas SCUM Manifest", >>> .

2003. Feministen Nina Lekander anser det roligt med det manshat som Valerie Solanas beskriver i sin bok om att döda män, >>>.

2003. "Kvinnor vill inte dela föräldradagarna lika" enligt Riksförsäkringsverket som menar att det kan kallas "mansförtryck", >>>.

2003. Konstnären Joanna Rytel: "Jag tycker det är en förolämpning mot djuren att säga att jag har likställt dem med männen". Joanna skriver som författare ofta om sin egen fitta och oförmåga att hantera relationer med andra människor. Joanna håller även på med djursex som hon filmade när hon onanerade inför en katt som hon också kysste, >>>.

2003. Roksordföranden Ireen von Wachenfeldt - "Det känns naturligt att utesluta män från det offenliga rummet", >>>.

2003. 25% av gravida kvinnor anses nu ha en skadlig alkoholkonsumtion
.>>>

2003. Vänsterpartiets förre ledare Gudrun Schyman erkänner skattebrott, >>> och >>>

2003. Kvinnor lyckas nu med att skaka sig själva till orgasm, >>>

2003. Utegångsförbud för män införs. Den sydspanska staden Torredonjimeno gör torsdagskvällarna till en kväll då stadens kvinnor kan gå ut och roa sig själva. Böter väntar de män som då vägrar stanna hemma och göra hushållsarbete. En grupp bestående av fyra kvinnor ska patrullera gatorna och bötfälla de män som vägrar lyda påbudet. Bötessumman motsvarar 45 kronor och pengarna ska gå till organisationen som bekämpar våld.
I Torredonjimeno bor 14000 människor."

2003. Krönikören Gudrun Schyman avslöjas som tjuv och med att kopiera text till Kristianstadsbladet, >>>

2003. Gudrun Schyman hävdar att patriarkatet härskar i domstolarna då två män frikändes från våldtäkt i Trelleborg. Av de som frikände männen var dock tre kvinnor och en man!, >>> och >>>

2004. Könskriget har startat, >>>.

2004. Amnesty International har lagt fram en rapport om kvinnor i krig och kräver att Internationella brottmålsdomstolen ICC stoppar förtrycksvåld mot kvinnor, >>>.

2004. Konstnären Joanna Rytel berättar att hon aldrig ska föda en vit man, >>>.

2004. 57% av singelkvinnorna har sällan eller aldrig sex, >>>.

2004. Manskatt bör införas enligt Gudrun Schyman, >>> och >>> .

2004. Lådvin är en kvinnofälla enligt Gudrun Schyman, >>> .

2004 Feministiska nätverket Virus med Ida Söderquist, Nour Alkamil, Hanna Ljungqvist föreslår: >>>

 • Inför mansvagnar och förbud för män i t-banan mellan 21.00-05.00
 • Totalstopp av alkoholförsäljning till män med tränga straff för langning till män.
 • Barer och restauranger ska inte få servera inte män.
 • Ge männen en så kallad manspark där de kan vistas
 • Pojkvänner kan träffa sina flickvän endast på offentliga platser
 • Män kan ansöka om ett specialtillstånd som ger dem tillträde till staden, gemenskapen och det offentliga rummet.
 • Varje man är en våldtäktsman om han inte visar sin oskuld.

2004. Vanligare att pojkar säljer sex. De flesta av pojkarna har invandrarbakgrund, >>> .

2004. Aftonbladet stängde ned obehaglig undersökning om våldet mot män, >>>.

2004. Pappan är viktigare än mamman, enligt en avhandling i psykologi som lagts fram vid Göteborg universitet, >>>.

2004. På Umeå universitet, det enda juristprogrammet som har ett genusperspektiv, ger kvinnliga studenter kvinnor gratis juridisk rådgivning, >>>.

2004. Polisen Monica Dahlström Lannes anmäler SVT:s program Uppdrag Granskning om en incestdömd fader för att bryta mot kraven på opartiskhet. Anmälan bryter själv mot gällande etikregler vid publiceringen av domstolsnr och är utlagd på ROKS sajt med anmälarens godkännade, >>>.

2004. Högsta Domstolen friade de syrianska männen i Tumbamålet. Domen får betydelse för den nya sexbrottslagen eftersom kvinnan var berusad och frivilligt delaktig i samlagen, >>>.

2004. Förre vänsterpartiledaren Gudrun Schyman vill införa en särskild mansskatt. Tanken är att män kollektivt ska ta ett ekonomiskt ansvar för mäns våld mot kvinnor. >>>

2004. Maria Eriksson i boken Gömda blir den första kvinnan i världen som får asyl i USA på grund av hustrumisshandel. >>>. och >>>

2004. Morden i Knutby bevisar att män och kvinnor nu behandlas olika av rättsväseendet. Kvinnor får lägre straff, >>>.

2004. Aftonbladets undersökning visade att 40% av kvinnorna slagit sin partner, >>>.

2004. Pappan är viktigare än mamman. En avhandling i psykologi som lagts fram vid Göteborg universitet visar att pojkarnas förhållande till mamman är mindre viktigt när de senare i livet lever tillsammans med en kvinna, >>>.

2004. Kvinnliga ledamöterna upplever att de manliga maktstrukturerna i riksdagen är starka. Många vittnar om aktivt könsförtryck i vårt numerärt jämställda parlament, >>> .

2004.
Universitetskansler Sigbrit Franke 's fusk avslöjas, >>> .

2004. Justitiekanslern startar ett tillsynsprojekt om rättsäkerheten i brottsmål som slutar med rapporten "Felaktigt dömda", >>> och >>>.

2005. Sociologiprofessor och Genusforskaren Eva Lundgren avslöjas och hennes arbetsresultat beskrivs som rent stolligt och att tillräcklig grund för fullständig utredning föreligger inte. Hon var tidigare inblandad i fallen om incest i Norge, >>> och >>> och >>> och >>> och >>> och >>> och >>> och >>>och >>>
Hon presenterade även teorin om att män mördar små barn i skogen och på Uppsala universitet fick man panik, >>> och >>>,

2005. Sverige toppar listan över singelhushåll i Europa, >>>.

2005. Var tredje flicka vill hellre vara pojke, >>>.

2005. Pojkar säljer sex oftare än tjejer. >>> .

2005. Självmord vanligaste dödsorsaken för unga män, >>>.

2005. Mer än dubbelt så många pojkar jämfört med flickor utför sexuella handlingar mot sin vilja, >>>.

2005. Mittuniversitetets Jämställdhetsstudenter avslöjas med att sprida lögner om statistik över kvinnovåld, >>>.

2005. Regeringen skakas av bidragsfusk till feministiska organisationer, >>>.

2005. Tidigare jämställdhetsminister och f.d vice statsminister Margareta Winberg uttalar:
>>> "Underligt att inte fler kvinnor hatar män",
>>> "Männen begår brott och fokus måste naturligtvis sättas på det kön som bär skulden".
>>> "Jämställdheten får svenska män att slå".
>>> "Sverige kan först bli jämställt när vi får en kvinnlig statsminister".
>>> "Alla män är potentiella våldtäksmän"
>>> "Männen kostar sjukvården mer än kvinnorna".
>>> "Varför kan inte ni berätta om männen som talibaner eller allmänt otrevliga typer?".
>>> Berättade utförligt hur hon trängde sig förbi en politiskt tillsatt man och hur hon utövade härskarteknik.
>>> Jämställdhetsminister Jens Orback har kallat Margareta Winberg för "könsrasist"..
Som senare ordförande för Svenska Spel blev hon kallad för smeknamnet "Nitlotten".
>>> Jag blev mörkrädd, underkuvad, kände mig ständigt anklagad och skyldig.
>>> Jag blev utskälld för att ha skrämt en liten flicka .
>>> Jag stod ofta under deras affisch och skanderade: Gå ut farmor - akta dig för farfar! .

2005. Dubbelt så många svenska kvinnor som män uppger att de slog först, >>>

2005. Gudrun Schyman får en virtuell växel utav Tele5 som skänker nätverket Feministiskt initiativ, Fi, en telefonväxel med manlig telefonist-röst, >>>

2005. I tidningen Populär psykologi & medicin nr 6/2005 berättar Gudrun Ekstrand, författare till boken Medeas vrede, om hämndens fyra funktioner och hur bra det är för kvinnor att få ge utlopp för sina känslor, >>>.

2005. Regeringens jämställdhetsexpert, Gunilla Ekberg blir avslöjad, >>> och >>> och >>>

2005. EU-parlamentarikern Maria Carlshamre fälldes för bokföringsbrott, >>>

2005. Roksordföranden Ireen von Wachenfeldt uttalar i teve-dokumentären "Könskriget" att - män är djur och blir polisanmäld, >>> , >>> och >>> och >>>

2005. ROKS har nu 128 jourer och Svenska Kvinnojourers Riksförbund (SKR) omkring 30 jourer, >>>

2005. Liza Marklund avslöjar: - De intervjuade representerade Roks administrativa och intellektuella ledning, och de har varit tokiga i tio år. Förbundet sprack redan 1996 för att den dåvarande ledningen hatade karlar. Min teori är att Eva Lundgrens skickligt formulerade normaliseringsprocess drabbat dem själva: Roks fattar inte att de blivit hjärntvättade. Därför var Evin Rubars dokumentärer både relevanta och angelägna, >>>

2005. Kvinnor är nu 60% sjukare än män, >>>

2005. Kvinnor drabbas av flyttkarusell , >>>

2005. Långtidssjukskrivningarna bland unga välavlönade kvinnor har ökat med 326 procent, >>>

2005. Kvinnor lever 5 år längre än män, >>>

2005. Mäns dödstal i arbetet är nu nere i endast cirka 50 ggr större än kvinnors, >>>

2005. Fi-ledaren misstänks för bedrägeri, >>>

2005. Aftonbladet presenterar undersökning som visar att 42% av kvinnorna kan ha homosex, 5% har haft gruppsex och 8% gillar analsex, >>>

2005. Journalisten Liza Marklunds program om kvinnomisshandel fälldes i granskingsnämden för osaklighet >>>.

2005. Sverige bäst i världen på jämställdhet år 2005 >>>.

2005. År 2005 dog 5479 män i hjärtinfarkt mot 4218 kvinnor. Det motsvarar 16% av alla dödsfall bland män och 11% bland kvinnor; alltså färre kvinnor, >>>.

2006. Svenska män ökar nu risken att kvinnor drabbas av hjärtinfarkt, >>>.

2006. Jämställdhetsminister Claes Borgström går till attack mot svenska män.

>>> Ni är som talibaner,.
>>> "Carl Bildt sysslar med ren könsdiskriminering",
Lär även ha uttalat att "Den som vill vara som en man har inte några ambitioner".

2006. Partiledarna för feministiskt initiativ (Fi) är båda skyldiga till ekonomisk brottslighet, >>> .

2006. 100% av dagbarnvårdarna är kvinnor. Bland förskollärarna är 96% kvinnor , >>>

2006. 86% av de kommunanställda är kvinnor >>>.

2006. Dubbelt så många kvinnor som män är nu långtidssjukskrivna. Störst är skillnaden bland de som är yngre än 35 år , >>>

2006. Kvinnor drabbas hårdast av ledgångsreumatism , >>>

2006. Svenska hemmafruar mår nästan lika dåligt som arbetslösa , >>>

2006. Förgrundsgestalten i Feministiskt iniativ och homosexuella Tiina Rosenberg varnar för att hon skulle ge Ebba Witt-Brattström "en fet smäll" om de träffas.
>>> Om jag såg henne i dag skulle jag gå lös på henne, säger Tiina Rosenberg.
>>> Tiina Rosenberg uttalade även att "Kvinnor som ligger med män är könsförrädare.
>>> Tiina Rosenberg påhopp blev för mycket.

2006. I riksdagsvalet 2006 fick Feministiskt initiativ (Fi) strax under 0,7 procent av rösterna, vilket gör partiet till det näst största partiet utanför riksdagen, efter Sverigedemokraterna och tätt följt av Piratpartiet. Först 25 procents väljarsympatier våren 2005, sen 11 procent efter dokumentären "Könskriget" och till slut 0,68 procent i valet, >>>

2006. Nu kan kvinnor stå och kissa, som män, >>>.

2006. Riksdagen avslår motion om att göra lagen om könsstympning könsneutral, >>>

2006. Samhället är nu samhällsplanerat för kvinnor som har kortare restider och kan nyttja kollektiva medel bättre än män. >>> .

2006. Kvinnors inkomstutveckling är bättre än mäns, >>>

2006. I år fyller den internationella orgasmdagen 10 år, >>>

2007. 34% av männen i en undersökning svarade att de utsätts för sextrakasserier. Motsvarande andel för kvinnor var 37.5%, >>>.

2007. En hemlig kvinnopakt användes för att stoppa män i politiken, >>> .

2007. 10% av kvinnorna lider av sex, >>>.

2007. 20% av kvinnorna kan inte få orgasm, >>>, men kan gå på orgasmkurser, >>>.

2007. 33% av kvinnorna har problem med sexlusten, >>>.

2007. Aftonbladet presenterar undersökning som visar att svenska män sopar mest i Europa. Ingen annanstans i EU städar så många män som här, >>>.

2007. Göteborgsposten publicerar SIFO undersökning: Svenska kvinnor anser sig jämställda med männen. 93 procent tycker att de lever i en helt jämställd eller ganska jämställd relation med sin partner. Och 73 procent anser att de är ganska eller helt jämställda med männen i samhället. Sifo-undersökning att 75% av kvinnorna anser sig vara jämställda, >>> och >>>.

2007. Socialstyrelsen föreslår att landstingen skall tvingas utföra könsstympning av pojkar, >>> och >>>.

2007. 66% av kvinnorna har varit otrogna , >>>.

2007. 33% av kvinnorna mår riktigt dåligt , >>>.

2007. 37% av flickorna i 15-årsåldern känner sig nere minst en gång i veckan, >>>.

2007. 16% av de svenska kvinnorna säger sig vara bi- eller homosexuella, >>>.

2007. EU varnar nu för en svensk nationell könssjukdom, "svensk klamydia" >>>

2007. Begreppen Bitterfittan och Fittsaft myntades av bl.a Maria Sveland vars slogan är: befria kvinnorna från moderskapet .>>>

2007. Kvinnors våld mot män ökar kraftigt. Varje år misstänks allt fler kvinnor för att ha misshandlat män de har en relation till, >>>.

2007. Husdjuren dras in i könskriget och avhandlas på Uppsala universitet, >>>.

2007. Gratis rättshjälp erbjuds endast för kvinnor på juridikjouren i Uppsala där studenterna Hanna Brandt, Linn Öst och Katarina Sergi hjälper till. >>>.

2007. Kvinnor könsdiskrimineras och får lägre straff, >>>.

2007. Nästan 50% (cirka 970.000) av alla kvinnor lider nu av PMS, hormonrelaterade sjukdomar med både psykiska och fysiska symptom. Omkring 5% (cirka 97.000) av alla kvinnor har också en extrem form av PMS som kallas PMDD som kan ge personlighetsförändringar och okontollerbar aggressivitet 2), >>>.

2007. Att vara man och pappa kan skada barnen, >>>.

2007 Svenska lejonet för utlandsstyrkan Nordic Battle Group könsstympas >>>.

2007. Män får betala mer än kvinnor för sin bilförsäkring. Enligt Folksam handlar det inte om diskriminering, >>>.

2007. Yrken där kvinnor tjänar mer än män blir kartlagd. Visar sig vara de största personalgrupperna, >>>.

2007. Majoritet kvinnor på nya tjänster i staten , >>>.

2007. Statens kvinnor ska utvecklas, >>>.

2007. 63% av de antagna på högskolor är kvinnor, >>>.

2007. Kvinnor lär sig att kissa offentligt och ståkissa. >>> ,>>> , >>>

2007. Sverige är bäst i världen på jämställdhet enligt World Economic Forum (WEF), >>>.

2007. Svenska mammor har det bäst i världen >>>.

2007. Kvinnojourernas brottsliga verksamhet avslöjas, >>> och >>>.

2007. Kvinnor är nu misstänkta för mer än var tionde hot eller våldsbrott - en fördubbling jämfört med tolv år tidigare, >>>.

2007. 25% av alla kvinnor är nu överviktiga och feta, >>>.


2007. Cirka 50% av svenska kvinnor lider nu av oro och nedstämdhet. >>>

2007. Larm: Kvinnor drabbas hårdast - och i onödan. Antalet kvinnor som förtidspensioneras har tredubblats på bara tio år.
Lättare psykiska problem eller smärta är orsakerna. >>>

2007. Kvinnor värst drabbade av kuratorbristen. >>>

2007. Kvinnor drabbas hårdare än män av klimatförändringarna. >>>

2007. Arbetsdomstolen sätter upp riktlinjer och svenska män får veta hur de ska uppföra sig. Gäller ej kvinnor, >>>.

2007. Under 2007 dömdes över 21 600 kvinnor för brott mot svensk lagstiftning. Ett av de vanligaste kvinnobrotten är mened, >>>.

2008. Engelsk undersökning visar att nästan 60 procent av alla kvinnor hellre väljer att leva som prostituerade än att omgående lämna sina makar, >>>.

2008. Polisen Monica Dahlström Lannes avslöjas och blir polisanmäld för menedsbrott, >>> och >>>

2008. 75% av de hemlösa är nu män >>> .

2008. F.d Roksordföranden Ireen von Wachenfeldt uttrycker att män är värre än djur, >>>.

2008. Nära 40% av kvinnorna som har en anställning jobbar nu deltid, >>>.

2008. Svenska pappor är nu bäst i Europa på att ta ansvar för hushållsarbetet, >>>

2008. Svenska kvinnor bestämmer nu till största delen i hemmet, >>>

2008. Nu är det trendigt att vara singel. Två miljoner bor i ensamhushåll. Procentuellt är det mest i världen, och vartannat hushåll i Sverige, 46 procent, är ett ensamhushåll >>> och >>>

2008. Ätstörningar minskar hos kvinnor som blir sambor eller föräldrar, enligt en norsk studie, >>>

2008. En av de främsta "manshatarna", Linda Skugge hånar föraktfullt svenska män, >>>

2008. Invandrarkvinnor tar nu gärna de jobb med skiftarbeten som svenska kvinnor inte vill ha, >>>

2008. Kvinnopeng utdelas till kvinnor som i dag driver företag. >>> ....

2008. Statens kvinnosatsning gav inget resultat. Tvärtom så blev det sämre, >>>

2008. Sverige har rasat fem placeringar till plats 16 i Euro­stats ranking på grund av >>>

 • Att en ovanligt stor andel kvinnor jobbar inom den offentliga sektorn i Sverige.
 • Kvinnor jobbar deltid i högre utsträckning i Sverige, jämfört med andra länder.
 • Kvinnor är mindre benägna att starta egna företag i Sverige än i andra länder.

2008. Ojämlikhet i hemmet gör nu kvinnor sjuka, >>>.

2008. Cirka 33% av alla kvinnor mellan 17-45 år lider av järnbrist,
>>> .

2008. Stor undersökning utförs om kvinnors psykoser och depressionstillstånd,
>>> .

2008. Den typiska missbrukaren - en ung kvinna
.>>> .

2008. En jämförande internationell studie från WHO visar att svenska 15-åringar oftare rapporterar att de har huvudvärk och känner sig nere. Flickorna i större utsträckning än pojkarna.
>>> .

2008 Det har blivit vanligare att tjejer misshandlar andra tjejer >>>.

2008 Psykvård tar emot fler unga kvinnor. Antalet behandlingstillfällen med unga kvinnor ökade med 50 procent mellan åren 1998 och 2006, >>> .

2008. Kvinnor idag utgör drygt 60 % procent av de långtidssjukskrivna.
>>> .

2008. Den vanligaste patienten är en kvinna. - Kvinnor konsumerar mer vård - och lever längre,
>>> .

2008. Kvinnor är bäst på att ta det lugnt. >>> .

2008 Sjukfrånvaron kostar nu mer än 100 miljarder per år och 20 miljarder beräknas vara felaktiga bidrag per år. Kvinnorna är i topp och lurar staten på miljoner, >>> , >>> och >>>.

2008. Snart är 70% av de antagna på högskolor kvinnor >>>.

2008. Studenter könskvoteras nu till utbildningar >>>.

2008. 25% av kvinnorna som doktorerar upplever att de blivit negativt särbehandlade på grund av sitt kön, >>>.

2008. Desto mer jämnställt samhälle, desto mer förlorar pojkarna i skolundervisningen >>>.

2008. Lönerna är jämställda inom kommuner och landsting, >>>.

2008. Förslag att kommuner ska bestraffas för bristande jämställdhet, >>>.

2008. Den löneskillnad som finns mellan män och kvinnor och som inte kan förklaras var i september 2007, 1,3 procent, >>>.

2008. Andelen kvinnliga chefer inom offentlig sektor är nu större än motsvarande manliga andel, >>> och >>>

2008. Förslag från Centernkvinnor att arbetssökande till anställning på Landstingen först ska ha utbildning i Genusvetenskap. >>>

2008. The V-day, Vaginadagen eller Fittdagen firas för första gången i Sverige på Teater Pedro i Stockholm, den 29 mars. >>>

2008. Män föreslås börja med analsex och att börja bli mera feminina. >>>.

2008. Begreppet "Freemale" lanseras. Freemales är intelligenta och lyckade singlar som väljer bort män för ett lyckligt singelliv satsar på karriär, vänner och resor. >>>.

2008. Över 50% av kvinnorna har nu haft homosex med andra kvinnor. Se skärmdump från expressen >>>.

2008. Professor Tiina Rosenberg, tidigare frontfigur för Feministiskt initiativ fick ett aggressionsutbrott, >>>.

2008. 52% av tjejerna på gymnasiet anser att de har dålig hälsa enligt Stjärnjouren, en tjejjour i Sundbybergs kommun, >>>.

2008. Unga tjejer på Östermalm dricker mest alkohol av alla ungdomar i Stockholm. 100 000 av landets kvinnor är nu alkoholister, >>> och >>>.

2008. Könsseparata skolgrupper fungerar bättre än blandade skolklasser, enligt IDA-projektet där tjejerna fick både bättre självförtroende och större målmedvetenhet. >>>.

2008. Forskare upptäcker att pojkar lever farligare - redan som spädbarn. >>>.

2008. Kvinnor är idag i genomsnitt 29 år och män 31 när de får sitt första barn. De är fem år äldre än sina föräldrar i motsvarande situation. Kvinnan har bara 10 år på sig att bli gravid och mamma, >>>.
Kvinnor bör dock skaffa första barnet innan 30 år >>>.

2008.
Sverige är världens bästa land att leva i för mammor. >>>.

2008.
Svenska män är mest jämställda i Europa, >>>.

2008.
Nu finns en modell som kan hjälpa kvinnor att värdera sina valmöjligheter när de ska bli mammor. >>>.

2008. Sverige får kritik av FN. Kommitté vill se fler insatser mot mäns våld mot kvinnor, >>>.

2008. Regeringen satsar 800 miljoner mot våld mot kvinnor. 56 åtgärder i regeringens nya handlingsplan. Våldet mot män skall dock inte upphöra, enligt målformuleringen, >>>.
Inte heller beaktas att:

 • 22% av de dömda för kvinnomisshandel var kvinnor >>> ..
 • 40 procent av männen får stryk av sina kvinnor .>>>
 • 70 % av svenska män har fått stryk av sin kvinnliga partner >>>.
 • över 60 % av kvinnorna har användt våld mot sina män. (Enkät resultatet borttaget av Aftonbladet, men visas på yakida i sin helhet >>> , sida1, sida2) ...
 • 34 % av männen utsätts för sextrakasserier >>> .
 • Mer än dubbelt så många pojkar jämfört med flickor utför sexuella handlingar mot sin vilja, >>>.
 • fler pojkar än flickor begår självmord >>>...
 • det är lagligt att könstympa pojkar i Sverige >>>
 • fler pojkar än flickor på gymnasiet har börjat sälja sexuella tjänster, >>> och >>>
 • kvinnliga lärare kränker pojkar >>>
 • varannan pojke får stödundervisning >>>
 • 75% av männen känner sig lönediskriminerade jämfört mot 60% av kvinnorna
 • kvinnors brottslighet ökar mer än mäns, >>>

2008. Varannan 18-årig pojke utsatt för våld på stan, >>>.

2008. Det ska bli svårare för män att få statliga toppjobb, >>>.

2008. 75% av männen känner sig lönediskriminerade jämfört mot 60% av kvinnorna, se skärmdumpar >>> och, >>>.

2008. 90% av kvinnorna lönediskrimineras och värst är det på arbetsmarknaden. Där tror åtta av tio att kvinnor missgynnas "ofta eller ganska ofta? >>> och >>>.

2008. Övergångsmärket kommer få den kvinnliga motsvarigheten till Herr Gårman, >>>.

2008. Slutet för avklädda modeannonser. EU-parlamentet röstade för vänsterpartisten Eva-Britt Svenssons motion att motverka könsstereotyper i reklamen, >>>.

2008. 5.5% av alla kvinnor i Storuman är miljonärer, >>>.

2008. Män förbjuds nu använda simhallar i Tensta, Timrå och Sundsvalls kommun, >>>, >>> och >>>.


2008. Tjejmässa i Timrå. 300 tjejer samlas i Bergeforsens Folkets park. Killar är inte välkomna för just denna kväll handlar allt om flickors självkänsla, >>>.

2008. Män stängs även ute från gemensamma aktiviteter. Till exempel Vårruset, Tjejtrampet, Lilla Tjejmilen, golf , hotell , båtkryssning, cafe och på gym, men även från forskning och utveckling, >>>, >>> ,>>> , >>> , >>> , >>> , >>> , >>> , >>> , >>> , >>> och >>>.

2008. Ny studie visar att "Tvåsamhet strider mot vår natur" och förklarar varför kvinnor är otrogna, >>>

2008.
Män med flera fruar lever längre. >>>.

2008.
Kvinnor mår bättre under manliga chefer. >>>.

2008.En kvinna i 35-årsåldern är den vanligaste patienten på Stressmottagningen. De kallas för prestationsprinsessor. >>>.

2008. Familjen Medelsvensson består av pappa Lars, mamma Anna och barnen Johan och Emma, >>>

2008. Enligt svensk lag och EG-direktiv är det berättigat att skapa fredade zoner för kvinnor som kompensation för "den negativa effekten av könsmaktsordningen och sexualiseringen av det offentliga rummet", >>>.

2008. Vänsterpartiet stjärna som har tippats ta över som partiledare efter Lars Ohly har arbetat som strippa, medans den manliga motsvarigheten uteslöts från partiet, >>> och >>>

2008. 25% av svenska kvinnor tyckte att våldtäkt inte är ett tillräckligt skäl för en kvinna att få skydd i Sverige, >>>

2008. Myndigheter och tidningar avslöjas sprida missledande feministisk propganda:

 • Socialstyrelsen >>>.
 • Amnesty >>>.
 • Rädda barnen >>>.
 • Sveriges kommuner och Landsting >>>.
 • Uppsala universitet, rev.utgåva (pdf) >>>.
 • ROKS, riksorgansation för kvinnojourer, rev.utgåva av arbetsmaterialet (pdf) >>>.
 • Sveriges radio >>>.
 • Sveriges television >>>.
 • Tidningen Metro >>>.
 • Tidningen Dagens industri >>>.
 • Tidningen Stockholm city >>> .
 • Tidningen Svenska Dagbladet >>>.
 • Tidningen Expressen >>> .
 • Tidningen Aftonbladet >>> .

2008. Samhällskostnaden för kvinnors våld mot män beräknas för första gången, >>>.

2008. Unga män väljer bort högskolan. Svenska kvinnor sitter nu på skolbänken i genomsnitt tre år längre än sina manliga studiekamrater, >>>. Allt fler kvinnor och allt färre män väljer högskolestudier , >>>.

2008. Singelliv lönar sig för svenska kvinnor och män straffas för att vara singel, >>>.

2008. Det råder nu stor efterfrågan på mödomshinnor, >>> och >>>.

2008. Alltfler kvinnor känner sexpress. >>>.

2008. Unga kvinnor stressar mest och hamnar i "duktighetsfällan", enligt stressforskaren Aleksander Perski . >>>.

2008. 68 procent av alla gifta kvinnor skulle aldrig erkänna för sin man att de onanerar. >>>.

2007. Tre av fyra kvinnor drabbas av svamp i underlivet, >>>.

2008. Mer än var tredje kvinna upplever minskad lust. >>>.

2008. Här har man mest sex. Sverige kvalade inte ens in på listan. >>>.

2008. Manligt plåster ger kvinnor lust. >>>.

2008. Fler kvinnor mår bra av tillfälligt sex. Se skärmdump >>>.

2008. Forskare har nu lyckats bevisa att G-punkten hos kvinnan existerar , >>>. Men bara en av fyra har en g-punkt, >>>

2008. Forskare kan nu utifrån gångstilen avslöja en kvinnas orgasmer , >>>.

2008. Ny forskning visar nu att kvinnor tänder på män med breda axlar- och korta ben >>>.

2008. Forskning visar att svenska mäns penisar är näst störst i europa >>>.

2008. Australien har fått ett sexparti. Gäller inte i Sverige, >>>.

2008. Forskning visar nu att kvinnor tänder mest på ljud från sportbilar >>>. Även ärr i ansiktet anses sexigt >>>. När det gäller kvinnor verkar doften av gurka, lavendel, lakrits och babypuder upphetsande, >>>. Fortsätter utvecklingen i samma riktning kommer kvinnor snart att värdera status och pengar högre än männen?, säger Sofia Johnsson, framtidsstrateg på Kairos Future och författare till rapporten "Unga kvinnor vässar armbågarna", >>>. Fast sprit gör män snyggare >>>.

2008. Flest singelhushåll i Sverige finns..

 • Stockholm ....59,4 %
 • Göteborg ......54,6 %
 • Malmö .........53,5 %

2008. Flest singelhushåll inom EU finns...

 • Sverige ........46 %
 • Finland ........39 %
 • Danmark .....38 %
 • Tyskland .....37 %
 • Österike ......34 %
 • Holland .......34 %

2008. Fler kvinnor än män fuskar nu på prov och tentor. Se skärmdumpar från Expressen >>> och >>>.

2008. Kvinnors brottslighet ökar mer än mäns, enligt en rapport från Brå, >>>

2008. Nu har kvinnor fler sexpartners än män, >>>

2008. Svenska kvinnor njuter minst av livet, >>>

2008. Feta kvinnor är lyckligare, >>>

2008. Många kvinnor väljer Internet före sex, >>>

2008. Män är nu bättre på att upptäcka otrohet, >>>

2008. Kvinnor arbetar bara drygt 23 timmar. År 1986 arbetade kvinnor 32 timmar 1). Mer än så jobbar inte kvinnan i yrkesverksam ålder i genomsnitt per vecka och ekonomer varnar nu för att välfärden är hotad, >>> och >>>.

2008. Vi måste arbeta längre, >>>

2008 Ny forskning visar att homosexuellas hjärnor är annorlunda och att kvinnor löper till exempel två, tre gånger högre risk att drabbas av depression än män, >>>.

2008 Fler unga kvinnor tar nu livet av sig, >>>.

2008. Trosor med inbyggd GPS lanseras. >>>

2008. Nu lanseras kondomer för kvinnor, >>>

2008. Byxorna som låter kvinnor kissa stående lanseras på marknaden. >>>

2008. 25 procent av kvinnorna mellan 40-69 år lider idag av inkontinens. >>>

2008 Ny forskning visar att skogslek gör barn jämlika, >>>.

2008 Hushållsarbete får kvinnor att må sämre, >>>.

2008 Alkohol gör att kvinnor inte kan se om en man är snygg eller inte, >>>.

2008 Nöjd-fru-garantin var sexistisk >>>.

2008 Kvinnorna drabbas av finanskrisen >>>.

2008 Svenska kvinnor vittrar sönder >>>.

2008 Kvinnor drabbas hårdare av KOL >>>.

2008 Nya kvinnodöden befaras komma till Sverige, >>>.

2008 Pedagoger larmar om att bristen på manliga fröknar hotar skolpojkarnas utveckling och fostran till män., >>>.

2008 Ny forskning visar vilken man kvinnor har valt och önskar sig, >>>. Psykologerna listar de vanligaste manstyperna. Om kvinnor vet vilken typ man är har hon också lättare att förstå varför han beter sig som han gör, >>>. Ny forskning har kommit fram till att vid ägglossning väljer kvinnan en maskulin man >>>. Forskning visar också att de flesta kvinnor föredrar äldre män >>> och att gubbsjuka verkligen finns >>>. Forskning visar också där omkring 1000 kvinnor över 18 år tillfrågades hur deras drömpenis skulle se ut >>>.

2008 Lunds universitet som vill genusmärka sina utbildningar med ekonomiska fördelar för de som sköter sig och två certifieringsombud på varje institution, >>>.

2008 Kungliga tekniska högskolan, KTH forskar nu om hur fler kvinnor ska få ledande positioner inom näringslivet ..>>>..

2008. Typiska kvinnoyrken och kvinnoarbetsplatser fungerar nu så dåligt att de måste omdefinieras, >>>.

2008. Typiska utbildningar till kvinnoyrken och fungerar nu så dåligt att de stängs, >>>.

2008. Typiska kvinnoyrken som barnmorska, sjuksköterska och undersköterska uppfattas som några av de mest meningsfulla jobben, >>>.

2008. Det måste bli en kvinna. Det är den allmänna synen när nu Riksbanken letar efter en ny vice riksbankschef , >>>.

2008 Var femte brottsling i dag är en kvinna och de blir både fler och våldsammare. ...>>>

2008 Varannan Motalakvinna vågar inte gå ut ensam. ...>>>

2008. Dagens nyblivna högstadielärare är inte lika klipska och begåvade som tidigare, >>>.

2008. Den positiva särbehandlingen på högskolor som ger förtur till underrepresenterade kön kan strida mot både likabehandlingslagen och EG-rätten, >>>.

2008. Journalist Liza Marklund avslöjas om Mia i boken Gömda och Asyl. Huvudpersonen Maria Eriksson som egentligen hette Margareta Eurenius är samma Jacklyn Lerarp som också blir avslöjad som den första kvinnan som fått asyl till USA från Sverige på vad som anses falska grunder.
Liza Marklund avsäger sig nu allt ansvar för innehållet i sina böcker, >>>

2008. Många feministiska företrädare har under de senaste åren avslöjats.

 • Nu har Roks avslöjats igen >>>
 • Liza Marklund har avslöjats >>>
 • Nu har Kvinnoforum avslöjades >>>
 • Feminsitiskt iniativ avslöjats >>>
 • Kvinnojouer i Halmstad, Tranås, Huddinge och Umeå avslöjades >>>
 • Fågel Fenix har avslöjats igen >>>


2008. För första gången sedan Journalistförbundet grundades är fler kvinnor än män medlemmar, >>>.

2008. Det vanligaste våldet mot kvinnor är yrkesrelaterat, >>>.

2008. Jämställdhet i förhållandet är inte ett dugg viktigt längre för svenska kvinnor, >>>.

2008. Svenska singlar njuter minst av livet, >>>.

2008. Växjö får sveriges första jämställdhetsjour, >>>.

2008. Feministiska myter avslöjas, >>>.

2008. Den 8:e härskartekniken utvecklas, nämligen Lögnen, >>>.

2008. Både metod och beräkningsexempel för tillämpning av ett Jämställdhetsindex utvecklas. >>>.

2008. Förslag på förbättringar presenteras för första gången i Svensk jämställdhetshistoria, >>> .

2008. Några av Sveriges främsta feministikoner avslöjas som bedragare, Annika Tiger och Mia i boken gömda, >>>.

2009. Här är Sveriges bråkigaste kvinnor 2008 enligt www.e24,se , >>>.

 • 1. Carina Lundberg-Markow
 • 2. Anna Serner, ,
 • 3. Gunilla von Platen,
 • 4. Linda Skugge,
 • 5. Eva Marie Schulz,.
 • 6. Barbro Jönsson,
 • 7. Eva Redhe Ridderstad,
 • 8. Marianne Nivert,
 • 9. Annika Dahlqvist,
 • 10. Margot Wallström,
 • 11. Annika Billström
 • 12. Cecilia Schelin Seidegard,
 • 13. Angeles Bermudez-Svankvist, 45, ny generaldirektör för Ams.
 • 14. Marie Ehrling, 53, styrelseproffs.
 • 15. Alice Bah-Kuhnke, 36, vd Kooperativa Institutet, Koopi.
 • 16. Liza Marklund, 46, författare, debattör, fastighetsägare.
 • 17. Anna Wahl, professor i organisation, genus och ledarskap vid KTH.


2009. Svenska kvinnor får ny tävlingsföreteelse, >>>.

2009. Kvinnor köper hushållstjänster mest, >>>.

2009. Svenska kvinnors problem med psykvården blir nu konst, >>>.

2009. Svenska kvinnor vittrar sönder. Och vi drabbas av flest frakturer i hela världen, >>>.

2009. Mycket sex kan ge prostatacancer, >>>.

2009. Alltfler kvinnor söker hjälp för sitt spelmissbruk. Det är medelålders mammor som spelar upp matkassan, >>>.

2009. Flickorna utgör nästan en tredjedel (27 procent) av de ungdomar i årskurs 9 som rapporterade att de hade begått en våldshandling, >>>.

2009. Män som har mycket sex löper större risk att drabbas av prostatacancer enligt ny forskning, >>>.

2009. Män drabbas hårdast av arbetslöshet, >>>.

2009. Snart kan svenska kvinnor köpa sperma på internet och designa sitt eget barn, >>>.

2009. Rika män ger sina partners fler orgasmer jämfört med fattigare män, visar en ny forskningsstudie, >>>.

2009. Upprop mot gubbväldet i EU, >>>.

2009. Kvinnor med bred haka är oftare otrogna, >>>.

2009. Kroppsliga signaler svårtolkade för "duktiga flickor", >>>.

2009. Unga kvinnor stressar mest. När de var unga hade de högsta betyg och spelade tennis på elitnivå. Som vuxna arbetar de på reklambyråer och tv. Nu hamnar de i "Duktighetsfällan", >>>.

2009. Kvinnor blir arbetslösa nu när männens arbetsplatser försvinner, >>>.

2009. Kvinnor drabbas hårdare av KOL för blir kvinnor sannolikt mer nikotinberoende än män , >>>.

2009. Kvinnor drabbas hårdare än män av klimatförändringarna , >>>.

2009. Kvinnor värst drabbade av kuratorbristen, >>>.

2009. Antalet kvinnor som förtidspensioneras har tredubblats på bara tio år.
Lättare psykiska problem eller smärta är orsakerna., >>>.

2009. Kvinnor ljuger bättre än män, >>>.

2009. Bara 3 procent av förskollärarna är män , >>>.

2009. Tjocka kvinnor håller hjärnan skärpt, >>>.

2009. Nu tar kvinnorna makten, >>>.

2009. Regeringen delar ut sammanlagt 109 miljoner kronor till länens kvinnojoursverksamheter, >>>.

2009. Dagens unga tjejer är mer positiva till porr jämfört med för tio år sedan, >>>.

2009. Hemmafruidealet är tillbaka, >>>.

2009. Kvinnor med bred haka är oftare otrogna, >>>.

2009. Våld mot kvinnor är en svensk tradition, enligt Liza Marklund, >>>.

2009. Upplysnningens tid infinner sig och viktiga beslut fattas av myndigheterna.

 • Högsta domstolen tar ett viktigt beslut och kräver mer bevisning i våltäktsmål >>>
 • Hovrätten tar ett viktigt principbeslut i vårdnadsmålet med mamman Körner >>>
 • Justitiekanslern tar ett viktigt beslut i förtalsmål med bedragaren Annika Tiger >>>
 • Advokat Percy Bratt avslöjas ljuga för advokatsamfundet >>>

2009. EU kräver jämställd flygplatsutbyggnad, >>>.

2009. Varannan Motalakvinna vågar inte gå ut ensam, >>>.

2009. Femidom, den kvinnliga kondomen, lanserades i början på 1990-talet. Den blev ingen succé, men nu lanseras kondomer för kvinnor på nytt, >>>.

2009. En kvinna i 35-årsåldern, så kallad Prestationsprinsessa, med familj och barn och ett heltidsjobb där hon gör karriär är hon i riskgruppen för att drabbas av utmattningstillstånd, >>>.

2009. Kvinnor köper hushållstjänster mest, >>>.

2009. Kvinnors orgasmfrekvens ökar ju högre inkomst deras partner har, >>>.

2009. Allt fler tjejer drabbas av sexuell mobbning och ryktesspridning på nätet, >>>.

2009. Svenskor kan nu köpa sperma i nätbutik och designa sitt egna barn på nätet, >>>.

2009. Kvinnojouren utbildar fler socialsekreterare som ska få kunskap om mäns våld mot kvinnor, >>>.

2009. Ett nätverk som tröttnat på gubbväldet inom EU gör upprop mot gubbväldet i EU.
Vi vill bli ledare, säger Inger Segelström, >>>.

2009. Sverige har flest kvinnliga rökare – i världen, och Sverige är första landet i världen där fler kvinnor än män röker, >>>.

2009. Övervikt bra för hjärnan. Feta medelålders kvinnor bibehåller förmågan att hålla många bollar i luften bättre än normalviktiga, visar en ny studie, >>>.

2009. Kvinnor ofta förövare i traffickingmål, >>> och >>>.

2009. Kroppsliga signaler svårtolkade för "duktiga flickor" >>>.

2009. Kurdo Baksi i SvD. Bror till ordföranden för Socialdemokratiska kvinnoförbundet Nalin Pekgul skriver "De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna.", >>>

2009. Särskilda badtider för kvinnor är något som blir allt vanligare i Sverige. På Hertsöbadet i Luleå var det premiär för ?kvinnosim?, >>>

2009. Preventivmedel ska vara gratis för alla under 25 år. Det föreslår RFSU, >>>

2009. I Sverige aborteras inte foster på grund av kön, men om man tittar på tillräckligt stora kullar, går det att visa att flickor är något populärare än pojkar.
- Skillnaderna är mycket små men ändå tydliga när man studerar mönstret för att skaffa ett tredje barn, säger demografen Gunnar Andersson vid Max Planck-institutet i Rostock som gjort studien, >>>

2009. Bris vädjar om hjälp för att finna vägar till tonårspojkarnas gömda smärta. Lika många pojkar som flickor kontaktar Bris, Barnens rätt i samhället. Men anropen från de hjälpsökande pojkarna hamnar aldrig i vår statistik. En genomgång av samtalen visar att pojkarnas rop på hjälp sorteras bort eftersom vi inte klarar av att tolka informationen. Samtidigt vet vi att dubbelt så många pojkar som flickor i åldern 15-19 år begår självmord, >>>

2009. Kvinnorna klarar krisen bäst. När industrin storvarslar ökar den manliga arbetslösheten kraftigt. Kvinnorna har i mycket högre utsträckning fått behålla jobben, visar TT:s genomgång?, >>>

2009. Fler simhallar har badtider bara för kvinnor, >>>

2009. Svenska barn skapas nu i Danmark, >>>

2009. Arbetslöshet och sämre ekonomi – det får allt fler att skiljas. Och det är oftast kvinnorna som väljer att gå, >>>

2009. Svenska barn skapas nu i Danmark, >>>

2009. Killar, se upp! Nu kommer kvinnorna med vässade armbågar och skyhöga ambitioner redo för maktpositioner i arbetslivet. Men de tänker inte offra barn och familjeliv, >>>

2009. Svenska barn skapas nu i Danmark, >>>

2009. Det är fullt möjligt för kvinnor att få orgasm under en förlossning, >>>

2009. Män lever mer ohälsosamt än kvinnor. De både dricker mer alkohol och knarkar oftare. Men kvinnor har ändå fler sjukdagar, >>>

2009. Kvinnor känner mer för katter än bebisar. Män har mindre empati än kvinnor när någon annan eller ett husdjur far illa. Kvinnor känner mycket för barn och ännu lite mer för en hundvalp, >>>

2009. Allt fler unga tjejer försöker ta sitt liv, Socialstyrelsen: Det är en dramatisk ökning, >>>

2009. Ludna kvinnor får bättre orgasmer, enligt en ny studie, >>>

2009. Lagda varsel gäller senast anställda, som ofta är nyrekryterade kvinnor. Byggbolagets Skanska vill nu förhandla med facken om att kunna behålla kvinnorna, >>>

2009. 60 procent av studenterna på Sveriges högskolor är kvinnor, >>>

2009. Kvinnor hindrar pappaledighet, >>>

2009. Gonorré, en infektion som sprids via kondomlöst sex, ökar i Sverige, >>>

2009. De unga kvinnorna är klimathoppet, >>>

2009. Det är en trend att vilja ha sex med en annan tjej. En annan trend är att vilja ha gruppsex med både kvinnor och män. Särskilt unga, trendmedvetna tjejer skulle vilja prova att ha sex med en annan tjej. Detta visas av både vetenskapliga undersökningar och webbenkäter, >>>

2009. Har du systrar? Grattis, då är chansen större för att du ska vara en lycklig och balanserad person, >>>

2009. Svenska flickor börjar röka tidigare än i andra länder, >>>

2009. Kvinnors våld negligeras i forskningen, enligt Brå, >>>

2009. Kvinnan kan få orgasm via tre erogena zoner: Underlivet, brösten och det anala området. Enligt fysiologerna kan mottagande analsex vara mycket njutbart, >>>

2009. Omkring 2.500 män avlider varje år till följd av prostatacancern, >>>

2009. Statlig mångmiljonsatsning har gett färre kvinnliga företagare, >>>

2009. Fler unga tjejer skär sig, >>>

2009. Männen drabbas hårdast av krisen, >>>

2009. Högstadietjejer blir utbrända av prestationsångest, >>>

2009. Kvinnor känner upp till fem gånger mer osäkerhet när de vistas i stadsmiljöer kvällstid än vad män gör, >>>

2009. Utvecklingscheckar till kvinnor. Nu har du chansen att få halva kostnaden betald för utvecklingsinsatser till exempel utbildning eller mässbesök, >>>

2009. Utsatta tjejer kan få kommunala larm, >>>

2009. Antalet tjejer som drabbas av alkoholförgiftning har nästan tredubblats i Örebro län under 2000-talet, >>>

2009. Flickor är bättre än pojkar i skolan, >>>

2009. I Sverige anmäls flest våldtäkter per invånare i Europa, >>>

2009. Den 26/4 är ingen vanlig dag för då är det vaginans dag, >>>

2009. Därför faller kvinnor för fel män, >>>

2009. Kvinnor kan dö av brustet hjärta. Nu har Broken heart syndrome drabbat Sverige, >>>

2009. Svenska män utsätts för ett omfattande förtryck i genusideologins namn. Det menar riksdags­ledamot Camilla Lindberg (FP), >>>

2009. Män konsumerar i snitt 20 procent mer energi än kvinnor, visar en ny studie, >>>

2009. Statistiken om sexbrott är opålitlig, >>>

2009. Stadsmissionen startar projekt för utsatta flickor Nu öppnar Stadsmissionen ENTER, en verksamhet för unga flickor som behöver utveckla sin självkänsla och bryta destruktiva mönster, >>>

2009. Ny forskning visar att intelligenta kvinnor har mer kul i sängen än kvinnor med lägre intelligens, >>>

2009. Könskriget fortsätter mellan mammor och pappor pågår med full styrka på föräldraforum och debattsajter, >>>

2009. Ny studie: Män har sämre immunförsvar, >>>

2009. Fördubbling av tjejvåldet, Våldsforskare: Snart kommer första dödsfallet, >>>

2009. Kvinnor mår sämre under kvinnliga chefer, >>>

2009. Börsbolag som ger plats åt fler kvinnor i styrelserummen ska få sänkt bolagsskatt, >>>

2009. Nu har man tagit reda på vad män och kvinnor helst fantiserar om, >>>

2009. Kvinnor som valt bort barn baktalas och blir orättvist behandlade, >>>

2009. Världsrekord i onani - 222 orgasmer, >>>

2009. Risken att dö i förtid minskar med 11 procent för en man som gifter sig med en sju till nio år yngre kvinna, >>>

2009. Män blir dumma bland kvinnor, >>>

2009. Nästan två av tre sjukskrivna är kvinnor , >>>

2009. Fyra av tio brandmän ska vara kvinnor, >>>

2009. Nu är den klar, listan över de 200 kvinnor som får gå regeringens skräddarsydda styrelseutbildning, >>>

2009. Anmälningarna om sexualbrott har ökat med nästan 40 procent i Norrbotten det senaste året, >>>

2009. Kvinnor blir feta - om mamman är det, >>>

2009. Kvinnliga pensionärer dricker mer, >>>

2009. Överläkare: Flickor har fått sämre psykisk hälsa , >>>

2009. Alkoholproblemen bland kvinnor ökar stadigt, >>>

2009. Rött vin ökar kvinnors sexlust, >>>

2009. Manlighet lockar kvinnor till dömda män , >>>

2009. Nu är det åter utom allt tvivel säkerställt att kvinnor är mindre värda ur juridiskt hänseende än män, >>>

2009. En genomsnittlig man tillbringar över 43 minuter per dag med att titta på tio kvinnor, >>>

2009. Vackra män förblir klara i knoppen, >>>

2009. Antalet gonorréfall ökar bland kvinnor, visar siffror från Smittskyddsinstitutet. 31 procent fler fall upptäcktes bland kvinnor under årets första sex månader jämfört med samma period förra året, >>>

2009. Gifta män hett byte för singelkvinnor , >>>

2009. Kvinnor har dålig hälsa visar Folkhälsorapport , >>>

2009. Kvinnor gråter i 16 månader av sitt liv, >>>

2009. En riktig systemkollaps är det enda som kan befria kvinnorna från den nuvarande samhällsordningen, där de tvingas arbeta alldeles för mycket för alldeles för lite pengar och därför är trötta och plågade för jämnan , >>>

2009. Porren har blivit ettt vapen mot gud och kapitalismen , >>>

2009. Feministisk porr finns nu på film , >>>

2009. Därför har kvinnor sex , >>>

2009. Varannan kvinna dricker alkohol innan sex. Och många kvinnor berusar sig för få bättre självförtroende, >>>

2009. Den psykiska ohälsan bland unga flickor i Stockholm blir allt större. Det visar Stockholms stads elevhälsorapport. Flickor i 14-15-årsåldern mår dåligt och har problem med bland annat alkohol och tobak, >>>

2009. Allt fler kvinnor fyllekör, >>>

2009. Unga tjejer beroende av sociala sajter, >>>

2009. Sex procent av landets unga kvinnor har blivit våldtagna, >>>

2009. Allt fler kvinnor fyllekör, >>>

2009. Kvinnor är bättre än män när det gäller magkänsla, >>>

2009. Kvinnor får lika bra hjärtsjukvård som män, >>>

2009. Hemmafruar uppfostrar friskare barn, >>>

2009. Kvinnor gillar att ha spanjorer i sängen. Men svenska älskare är de helst utan, >>>

2009. Unga tjejer mår allt sämre. Fler än någonsin har mag- och ryggont. Den negativa trenden har pågått i 20 år, >>>

2009. Händiga män får mer sex, >>>

2009. Kvinnor måste sluta härma männen >>>

2009. Killar är smartare än tjejer. Dubbelt så många killar som tjejer får högsta poäng på högskoleprovet, >>>

2009. Kvinnor längtar tillbaka till mormors tid, >>>

2009. Kvinnor tål smärta bäst, >>>

2009. Kvinnors sexsurfande ökar mest, >>>

2009. Kvinnorna: Vi vill ha mer sexlekar, Sexuella rollspel, on night stands, sex på jobbet och sex med kollegor, >>>

2009. Kvinnor slåss mera - ofta när de är berusade på krogen, >>>

2009. I framtiden kommer kvinnorna att bli både kortare och tjockare, >>>

2010. Den stora striden om pailjotterna har avgjorts i kammarrätten, >>>

2010. Det finns nu ett Qvinnouniversitetet Sundsvall/Timrå, >>>

2010. Nu tar kvinnorna över ledningen i landstinget, länets största arbetsplats, >>>

2010. Kvinnors sexsurfande ökar mest, >>>

2010. Stor rumpa bra för hälsan, >>>

2010. Nytt centrum för polisforskning inrättas på Uppsala universitet, >>>

2010. Kvinnors låga sexdrift kan bero på skamkänslor, >>>

2010. Uppsala universitet om att hela världen skulle genusregistreras, >>>

2010. I promemorian, Ds 2009:50, lämnas förslag till en lag om statligt stöd till riksdagspartiernas kvinnoorganisationer, >>>

2010. Nytt centrum för polisforskning inrättas på Uppsala universitet, >>>

2010. Var tredje ung kvinna porrsurfar, >>>

2010. Skadligt för män att dela säng med partner, >>>

2010. Kvinnor vill få och män vill ge. Så kan man sammanfatta svenskarnas attityder till blommor, >>>

2010. Män med breda leenden och humor är oemotståndliga för kvinnor. Välsvarvade kroppar och snygga klyftor är däremot det som gör männen knäsvaga, >>>

2010. Kvinnliga patienter mest missnöjda, >>>

2010. G-punkten är en myt, hävdar engelsmännen. Inte alls – det gäller bara att lära sig att hitta den, kontrar fransmännen, >>>

2010. Göran Lindberg, "Kapten Klänning", har till och med en egen fanclub. Hans motto i livet är: Varje möte med en annan människa ska präglas av respekt. Då behöver du aldrig vara orolig för att träffa personen igen, >>>

2010. Varannan kvinna snart akademiker, >>>

2010. Var femte gift man är otrogen, >>>

2010. Svenska män vill ha yngre kvinnor från Asien och Östeuropa.

Medan de svenska kvinnor som gifter sig med en utländsk partner väljer en jämnårig man från Väst- eller Nordeuropa, >>>

2010. NEn stiftelse som styrs av den katolska sekten Opus Dei har köpt Surahammars herrgård för att driva en flickskola, >>>

2010. Gratis bordeller öppnas i Norge, >>>

2010. Forskarna konstaterar att företagens värde (marknadsvärde i relation till bokfört värde) har minskat med 18 procent för varje 10-procentig ökning av kvinnorepresentationen i styrelsen. Ju kraftigare ökning av antalet kvinnor i styrelsen desto större värdeminskning på bolaget, alltså, >>>

2010. Tio-i-topp som kvinnor tänder på i hemlighet:, >>>

- Skäggstub
- Nördiga snubbar
- Hårig bringa
- Bokslukare
- Män som gråter till sentimentala filmer
- Män son sjunger till låten ni dansar till
- Grått hår
- Män som är svettiga efter träning
- Män som bär glasögon
- Män som är sportfanatiker

2010. Forskare bevisar att sperma gör kvinnor glada, >>>

2010. Var fjärde ensam mamma är fattig, >>>

2010. Träning tre gånger i veckan fungerar mot PMS, enligt forskare, >>>

2010. Tre av fem unga tjejer har haft sex mot sin vilja >>>

2010. Nu är det äntligen bevisat att sex gör människor både friskare och gladare, >>>

2010. Nu är det lättare för lesbiska att få chefspositioner, >>>

2010. Undersökning visar att 80 procent av kvinnorna tycker att det är rätt att ljuga om det är till fördel för dem själva. Lika många tror att kvinnor ljuger bättre än män. 75 procent ljuger för partner och familj om pengar, och 70 procent säger att de är tvungna att leva ett liv med lögner om hur de har det i sitt förhållande, på arbetsplatsen, ekonomiskt eller som mödrar, >>>

2010. Kvinnor får egen toa på flygett, >>>

2010. Kvinnofolkhögskolan finns i centrala Göteborg, där de sedan 1985 har arbetat för att kvinnor ska ta aktiv del i samhället, >>>

2010. I Gambia kallas sexhandeln semesterromanser, >>>

2010. Hemmapapporna är livsfarliga för barnen, >>>

2010. Var fjärde brittisk mamma har varit otrogen mot sin partner, rapporterar The Sun. Det visar en enkätundersökning gjord av sajten Netmums. Totalt svarade 4 000 kvinnor på enkäten.
Det vanligaste var att mammorna var otrogna när barnen var yngre än fem år. Ju äldre barnen blev desto ovanligare var det med otrohet, >>>

2010. Svenskarna har de längsta sjukskrivningstiderna i världen, >>>

2010. En av sex kvinnor kissar på sig, >>>

2010. Uppfinningarna ger kvinnor fler orgasmer, >>>

2010. Bara två procent av svenskarna tycker jämställdhet är viktigt, >>>

2010. Världens äldsta sexleksak hittad, >>>

2010. Var tredje flicka vill hellre vara pojke, >>>

2010. Var tionde medelålders kvinna dricker för mycket, >>>

2010. Ju större åldersskillnad, desto kortare blir hustruns förväntade levnadstid. Det bästa valet för en kvinna är att gifta sig med en man som är exakt lika gammal, säger forskare. För män är det tvärtom. Ju yngre ens hustru är – desto längre kan man räkna med att leva, >>>

2010. Var tionde medelålders kvinna dricker för mycket, >>>

2010. Kvinnor får lägre straff än män. Fördomar och stereotyper gör att domstolar behandlar män och kvinnor olika .Det konstaterar forskare efter att ha studerat 300 simulerade rättsfall. Begreppet ?kavaljersdomar? där kvinnor bedöms mildare har etablerats, >>>

2010. Var tionde medelålders kvinna dricker för mycket, >>>

2010. Tuffa killar får flest tjejer. Forskning visar att den klyschan stämmer – åtminstone i arbetslivet.
– Män förväntas fortfarande vara dominanta och inte visa några tecken på svaghet, säger professorn, >>>

2010. Kommun bannlyser farofylld kafé–soffa, "Våldtäktsmän kan gömma sig bakom", >>>

2010. Lesbiskas barn mår bättre. 25-årig studie visar att de har färre sociala problem, >>>

2010. Kroppskomplex förstör sexlivet för 3 av 4 kvinnor, >>>

2010. I över nio fall av tio tror domstolarna på kvinnorna och meddelar fällande dom. En lång rad av dessa domar är felaktiga. Många män är oskyldigt dömda, >>>

2010. Antalet kvinnor som begår brott är fördubblat, >>>

2010. Inför utegångsförbud för alla män efter klockan 22, föreslår forskare, >>>

2010. Kvinnorna är en överlägsen ras. De vet instinktivt att det enda som är fel är att skada andra och att meningen med livet är kärlek, >>>

2010. Ny uppfinning: Svärdkondomen ska stoppa våldtäktsmän, >>>

2010. Spanska män får utegångsförbud, >>>

2010. Tio procent av alla kvinnor blir någon gång under sitt liv utsatt för en våldtäkt. Det begås lågt räknat 20000 våldtäkter om året i Sverige, >>>

2010. De flesta anmälda våldtäkter där gärningsmannen är okänd är uppdiktade. Polisen vågar inte prata om falska våldtäkter, >>> och >>>

2010. Flest våldtäkter i Sverige. I Sverige anmäls 46 våldtäkter per 100 000 invånare. Det är dubbelt så många som i England som redovisar 23 anmälningar. Det är fyra gånger fler än i de övriga nordiska länderna, Tyskland och Frankrike och upp till 20 gånger fler än vissa länder i Syd- och Östeuropa, >>>

2010. Här är de nya feministiska förebilderna, >>>

2010. Enligt Polisen: Av pojkarna uppgav drygt 20 procent och av flickorna ca 15 procent att de senast har utsatts för misshandel under det gångna året. , >>>

2010. 9 av 10 kvinnor ljuger varje dag, >>>

2010. En av fem unga flickor i årskurs nio mår så dåligt att de någon gång har skurit sig själva, >>>

2010. Feministerna Sofi Laestander och Emelie Christianzen i gemensam avsky, berättar "Vi hatar män! Vi hatar djur! Män är djur", >>>

2010. Svenska kvinnor anser sig jämställda med männen. 93 procent tycker att de lever i en helt jämställd eller ganska jämställd relation med sin partner. Och 73 procent anser att de är ganska eller helt jämställda med männen i samhället, >>>

2010. Svenska män osäkrast i Europa. Bara 40 procent anser att de duger som de är inför en dejt, >>>

2010. Kvinnor köper sexigare kläder vid ägglossning, >>>

2010. Feministen Anna Hellgren skriver att manshat inte är destruktivt, utan "den enda rimliga reaktionen på patriarkatet", >>>

2010. FN skapade en kvinnoorganisation, >>>

2010. Var tionde medelålders kvinna dricker för mycket, >>>

2010. Mobbning är allra vanligast inom kvinnodominerade sektorer som vård och utbildning, >>>

2010. Det feministiska nätverket Virus och föreslår bland annat köpstopp för män på Systemet och att det byggs särskilda parker för bara män, >>>
Deras manifest lyder:

 • att förbjuda män i t-banan mellan 21.00-05.00, ett mycket konkret och väl genomförbart förslag.
 • ett totalstopp av alkoholförsäljning till män
 • Servera inte män på barer
 • Särskilda parker i varje stad införs en så kallad manspark där de kan vistas
 • Pojkvänner kan träffa sina flickvän endast på offentliga platser


2010. Det är inte östrogenet utan det "manliga" könshormonet testosteron, som även finns hos kvinnor, som är viktigt för sexuell lust, >>>

2010. Snart är det dags för "Heterohatets dag", meddelar Göteborgs Queerinstitut. Den 28 augusti ska man för fjärde året protestera mot – håll i er nu – "heteropatriarkapitalismen"., >>>

2010. Män är nu sämre lyssnare än hundar, >>>

2010. Kvinnliga chefer upplevs som bråkigare – även av andra kvinnor som föredrar manliga chefer, >>>

2010. FN skapade en kvinnoorganisation, >>>

2010. Kvinnor är bättre på att ljuga om sin otrohet, >>>

2010. De nervöst lagda kvinnorna och de mest utåtriktade männen som får flest avkommor, >>>

2010. Långa kvinnor tjänar mer än korta , >>>

2010. Kalix kommun vilar i trygga kvinnohänder. Här styr kvinnorna, 6 av 8 chefer på kommunledningsnivå i Kalix är kvinnor, >>>

2010. Ordet snippa som vi ska använda nuförtiden på det kvinnliga könet och de flesta verkar tycka att det är okej. Ordet snippa har till och med tagit sig in i Words stavningskontroll och det är med i Svenska Akademiens ordlista. År 1942 betyder snipp en grisvagina! År 1941 är snippa den yttre könsdel på sugga. Och år 1932, då snippa används för urinrörets mynning på en kossa. Snippa kan också betyda en kvinna som är otrevlig eller grinig, >>>

2010. Flickor presterar bättre än pojkar i hela Europa , >>>

2010. Kvinnor känner avund och stöttar inte varandra i framgång, >>>

2010. Svårigheter att hitta en bröllopspresent? Åsa Vesterlund i "Svenska New York-fruar" har ett alternativ. Att "blinga fiffi". , >>>

2010. Norska skolpojkar ska sitta och kissa, >>>

2010. Misshandel av en man finns inte med i polisens situationskoder, >>>

2010. Journalist har blivit ett kvinnoyrke, >>>

2010. Sveriges första vårdcentral med inriktning på kvinnohälsa öppnar på Eriksberg, >>>

2010. Sju av tio kvinnor vill gärna bli försörjda – allra helst 80-talister, >>>

2010. Kvinnors dolda kompetens måste med i lönesättningen, >>>

2010. Det är kvinnlig dominans i alliansens laguppställning som ska leda den borgerliga majoriteten i Stockholm de närmaste fyra åren, >>>

2010. Kvinnans framgång leder till skilsmässa, >>>

2010. Sedan Norge införde en kvoteringslag för kvinnor i bolagsstyrelser har antalet kvinnor i börsbolags styrelser minskat från 950 till 765, >>>

2010. Häng ut våldtäktsmännen på nätet. Det skulle vara mer effektivt än att polisanmäla. Det menar Germaine Greer, professor och känd feminist, >>>

2010. Kvinnorna tar över världen. Deras frigörelse går som på räls - åtminstone om man får tro professor Arne Jernelöv och hans nya studie. - Vi får ett kvinnodominerat samhälle där kvinnliga synsätt och värderingar blir mycket tungt vägande, säger han, mannen bakom rapporten Amazonia, >>>

2010. Kvinnor har mer ont än män, >>>

2010. Unik barnporrazzia i Sverige. Över 20 kvinnliga medelålders pedofiler avslöjas, >>> och >>>

2010. Kvinnor får lägre straff än män, >>>

2010. After work – är den nya fällan för kvinnor, >>>

2010. Männen diskrimineras av urartad feminism, anser professor, >>>

2010. Cirka en miljon svenska kvinnor har premenstruella problem i samband med sin ägglossning, >>>

2010. Männen diskrimineras av urartad feminism, anser professor, >>>

2010. Kvinnors humör styrs av trosval, >>>


Internationell och historisk återblick på kvinnosynen, läs här >>>


Svensk äldre jämställdhetshistoria, läs här >>>

>>> Tillbaka till Genusvetenskapligt iniativ


Anmärkningar:
1) www.kvinnofronten.nu
2) www.scb.se, Antal beräknat på åldersgruppen 18-50 år.

* Anmärkning 1:
I fall orginalhemsidan har tagits bort från någon tidning har istället länkningen ersatts med en skärmdump från tidpunkten då orginalsidan fanns. ....
* Anmärkning 2:
Vid denna hemsidas publiceringsdatum är "Stalking" ej straffbart enligt svensk lag. Troligen kommer det att ändras . Ingen av de nämda personerna har därför ej blivit fällda i domstol för "stalking" . ....Uppdaterad 2012-12-25


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se