Artikel om Monica Antonsson - Frontfiguren för "Vallentunaligan"

Foto: Yakida
Guldspadenominerade journalisten Monica Antonsson som avslöjades
.

Läs mera om avslöjandet "Journalister tillverkade falsk pedofillista" HÄR.

Många har länge undrat vem det är som ligger bakom och gör själva grovjobbet så att människor blir uthängda på internet som pedofiler.

Svaret är - En är journalisten Monica Antonsson från Vallentuna som arbetar som frilansjournalist åt
Hemmets Veckotidning, Allas och Året Runt. Åtminstone till år 2016 vid 67 års ålder. Monica samarbetar också med andra hemsidor på internet med att få människor uthängda.

Monica har,
enligt en mediaundersökning som jag genomförde under år 2011, avslöjats som huvudpersonen som ligger bakom huvuddelen av alla svenska hemsidor där människor anklagas som pedofiler eller sexuellt avikande på internet.

Monica Antonsson är en så kallad "Superbloggare" och Yakida har lyckats identifiera att hon tillverkat över 85 olika bloggar.
Monica Antonsson startade redan år 2009 även trenden med så kallade "Kluckida"- bloggar som har som syfte att skada människor ifall de inte lyder henne. Typiskt för en "Kluckida"-blogg är att den är anonym och att läsaren inte kan se vem som är ägaren av bloggen.

Monica spred även falska domstolsdokument på internet i sin blogg.
Monica är personen som har letat fram information om människor som domstolshandlingar, tagit ansiktsfoton, tagit reda på var människor bor, och annan information i arkiv som hon sedan spridit vidare till andra hemsidor där människor hängts ut som pedofiler.
Monica har varit organisatören och ledaren för omfattande trakasserier via internet och med hjälp av bl.a. hot och trakasserier försökt få både män, kvinnor och företag att lyda henne, annars skulle de pekas ut på nätet som bland annat pedofiler.

Anledningen till att Monica Antonsson kunde avslöjas var att hon försökte med utpressning mot två oskyldiga f.d nämndemän i samband med att hon själv publicerade
ett eget förfalskat dokument som hon kallade för en "pedofillista". Dokumentet påstod hon kom från domstolar och som hon använde i utpressningssyfte i samband med falska anklagelser på internet om barnpornografi. När polisen fick kännedom om Monicas aktiviteter vågade Monica aldrig visa polisen sina falska bevis, trots att uppmaningarna har gått genom både advokater och olika polisförhör.

Efter det att Monica avslöjades har hon lurat polisen med falska uppgifter i syfte att få Yakida stängd. Men både polisen och JK har friat Yakida efter noggranna undersökningar i samband med rättegången i Stockholms tingsrätt i mål
B 7264-15.
Uppgifterna på Yakida är nämligen sanna. Det ÄR Monica Antonsson som är organisatören och som ligger bakom att både män och kvinnor blir uthängda på internet som pedofiler.
Totalt sett har Monica pekat ut cirka 50 namngivna personer som möjliga pedofiler genom att sprida den falska "pedofillistan" som hon kallar sin lista..
Se bevis på Justitiekanslerns godkännande av Yakida HÄR (pdf-fil).

Ett stort antal människor har också uppgett i Monicas bloggar om att de utsatts för förföljelse av Monica Antonsson och Yakida återger några av deras berättelser. För att undgå Monicas hot och trakasserier har t.o.m. företagare till exempel "tvingats" till att skriva på ett "kontrakt" med Monica.

Monica Antonsson är författaren till boken "Sanningen om Gömda". Undersökningar visar att ingen rikskänd kvinna har hängt ut så många människor på internet med falska anklagelser och påståenden som Monica. Resultatet visas upp i den så kallade "Vallentunalistan". Journalisten Monica Antonsson till och med hängde ut sitt eget juridiska ombud och skapade flera olika "hat-bloggar" om honom och utsatte honom för svåra hot. Till slut fick ombudet hjärtproblem, vilket Monica Antonsson flinade åt och gjorde sig olustig över.
Ombudet försökte anstränga sig och stämde Monica till Attunda domstol, men blev för sjuk för att fullfölja åtalet. Monica Antonsson flinade istället och gjorde sig rolig åt mannens sjukdom.

Bloggkulturen i Sverige

Bloggandet har framför allt blivit en del av de unga kvinnornas internetkultur, enligt rapporten Svenskarna och internet 2010 från Stiftelsen för Internetinfrastruktur. I åldern 16 till 25 år håller två av tre på att skriva eller har skrivit en egen blogg. Hela 6 procent av befolkningen har en egen blogg. Det motsvarar 500 000 människor. Kvinnorna är mest aktiva och framför allt är det de unga kvinnorna som bloggar och den mest aktiva bloggåldern är mellan 12-25 år.
De unga flickornas drivkraft till bloggandet är främst känslan av "delaktighet", medans pojkar mer är teknik- och spelorienterade.
Det är därför inte konstigt att Sverige hamnade som nr 1 på rankinglistor år 2010 som mäter hur väl förberett ett land är för användning av internet. I de nordiska länderna och USA är det någorlunda vanligt med Internet bland pensionärerna
Källa:Olle Findahl, Svenskarna och Internet 2010

Men det finns en särskild grupp äldre kvinnor över 50 år som använder bloggandet till att sprida falska lögner, förtal, hota och trakassera människor som kommer framför deras väg. Framför allt är detta ensamstående mammor eller psykiskt sjuka och många gånger förtidspensionerade kvinnor som på något sätt inte kan få vardagen att fungera än att vara på internet. De har flera gemensamma nämnare. Enligt egna noteringar är de flesta korta, feta och oattraktiva, fula på ren svenska. Och de är för gamla för att kunna göra något åt det. Oftast är de sjukskrivna på ett eller annat sätt och ägnar sin tid på internet som de i många fall synes ha blivit beroende utav.

Dessa kvinnor använder sina bloggar likt omogna, arga och barnsliga småflickor. Flera av dem skriver kommentarer i sina egna och andras bloggar och låtsas många gånger vara någon annan. Bloggarna har blivit deras kommunikationskanal mot andra personer som de anser att de talar till, och dessutom förväntar sig bloggägaren att få svar i deras kommenteradelar. Friska och vuxna människor brukar annars normalt träffas och genomföra affärsmöten eller liknande.

Det finns många uppmärksammade fall av så kallad stalking - systematisk förföljelse av pop- och filmstjärnor eller andra kända personer. Men mycket oftare är det helt vanliga människor som blir utsatta och på nätet ökar riskerna markant. Enligt försäkringsbolaget If så är var fjärde flicka utsatt för nätmobbing. Andra undersökningar visar att flickor också står för den största andelen av nätmobbingen.

Bloggen har blivt ett modernt verktyg för att genomföra systematisk mobbing och har blivit ett allt vanligare problem i Sverige. Bloggen har blivit verktyget som ger bloggägaren möjlighet att ge utlopp för sitt hat på nätet. Enligt polisen förföljdes omkring 200 000 personer förra året och 15 000 av dessa kände sig så pass hotade att de flyttade. Trots detta räknas ännu inte systematisk förföljelse eller trakasserier som något brott. Däremot döms ofta stalkare för andra brott som vanligen ingår i beteendet, som till exempel olaga hot.

Enligt BRÅ, Brottsförebyggande rådet, gjordes 50 310 anmälningar om olaga hot i Sverige under 2008. Det är en ökning med nästan 2 000 anmälningar jämfört med året innan. Ändå är det långt ifrån alla av de utsatta som vågar eller kommer sig för att göra en anmälan. Hur många av hoten som sker via nätet eller är relaterade till stalking finns det ingen statistik för.


"Vallentunaligan"
.
"Vallentunaligan" är nog en av de mest hotfulla, aggressivaste och välorganiserade i raden av "Pedofilligor" som härjar i Sverige idag år 2012. Ligan består av minst fyra personer men enligt Monica Antonssons inlaga till en domstol var det ca 15 personer i hennes gäng.

Nu har medlemmarna i "Vallentuna" ligan avslöjats och nästan alla dömts i domstolar.

Vallentunaligan hade också hjälp av egna hantlangare med att utföra olika anonyma hemsidor där falska pedofilanklagelser spreds på internet. Monica Antonsson var ändå den som "höll i trådarna" och styrde spridningen på nätet bland annat genom att länka till och ge reklam åt hatbloggarna.

Den första pedofilsidan Monica Antonsson utförde var Vallentunabloggen där även polisen ovetandes utnyttjades att medverka i när deras "Veckans polisrapport" publicerades samtidigt.
På en annan av Monicas alla bloggar där namngivna män pekades ut som pedofiler och blev blev grovt förtalad på blev en fosterpappa åt två barn troligen oskyldigt dömd, visar genomgångar av domstolshandlingarna. Mannen blev anmäld till polisen först efter det barnen lämnat fosterfamiljen. Mannen fick ett långt fängelsestraff utifrån mycket svaga rykten från barnen.

Oskyldigt dömda i Sverige sägs ha ökat katastrofalt det senaste årtiondet.
För första gången i världshistorien har en falsk pedofillista avslöjats av en liga beståeende av kvinnor som sammarbetade tillsammans. En lista vars syfte var att peka ut ett antal namngivna personer som pedofiler i den guldspadenominerade journalisten Monica Antonssons blogg.

De organiserade gängen med bland annat kvinnliga "pedofilligor" har ökat dramatiskt i Sverige och inom tio år kommer de troligen att överstiga polisens förmåga att bekämpa dem. I slutet av 1990-talet fanns det en handfull gäng eller nätverk i Sverige som på olika sätt aktivt "stred" mot just pappor. Det första gänget som avslöjades var "Fågel Fenix".

Katinka Löfquist som var grundaren av Fågel fenix var redan år 1997 inblandad i publiceringen av listor på män som beställt barnporr från staten. I dag finns ytterligare ett par mer eller mindre kriminella nätverk med cirka några 100-tals medlemmar utspridda över hela landet.

Några av ligornas medlemmar ägnar sig mer eller mindre åt brottslighet. Samtidigt som ligorna har blivit fler har gränserna mellan många av dem suddats ut. Olika nätverk samarbetar allt oftare och tar hjälp av varandra, till exempel med utpressning eller olika falska anklagelser. Gemensamt är att de är mammor och alla är verksamma över internet och mycket aktiva på
www.flashback.org. Framför allt är det pappor och företag som drabbas av falska anklagelser och hot.

Officiellet är samtliga mammor på bilderna nedan utåt motståndare till barnporr och kvinnomisshandel. Men det är bara utåt, därför att två av mammorna på bilderna anser bevisligen att barnporr kan publiceras på nätet och en av dem tycker t.o.m. att kvinnliga pedofiler bara är nyfikna "fluktisar" och att man gott kan lägga ut nakenbilder på nätet med små nakna barn och skylla på journalistiskt syfte. En har till och med haft en egen dold pedofilbild med barn som pedofiler kunde titta på.
En av kvinnorna har dessutom kunnat bindas till anstiftan till mord. En har med sina bara händer försökt att mörda sitt eget barn. En annan har lagt ut datavirus och flera annan sprider skadlig programvara på internet. Tre har gjort olika avancerade uthängningssidor, varav en porrsida.Bilderna visar offentliga företrädare för några ligor
Foto: SVT


Tre har varit inblandade i olika typer av falska anklagelser om barnpornografi. Minst 4 av dem har genomfört falska polisanmälningar och då medvetet ljugit för polisen. Högst sannolikt har några av dem lyckats med att sätta minst två oskyldiga pappor i fängelse.
Minst 3 av dem har kunnat identifieras som tjuvar. Två av dem har avslöjats med falsk skriftlig bevisföring och två av dem har försökt lura Justitiekanslern. Fyra har försökt lura myndigheter och samtliga har försökt lura polisen.
Tre av dem är utbildade journalister och talar och skriver om jämställdhet. Men i bakgrunden handlar det om stölder, datavirus, identiteskapningar, lögner och bedrägerier, bluffakturor, attacker mot företag, stalking och trakasserier, mordförsök, anstiftan till mord, ev. narkotikalangning med prostitition, och ett intresse att skriva om barnpornografi. En av journalisterna är känd för sitt intresse för unga män och kallar sig för "Peddotant" i sin egen bok.

Så ser verkligheten ut för de mest högljudda kvinnliga bloggarna och offentliga förespråkarna mot kvinnomisshandel och barnporr på internet under 2000-talet.

Antalet anmälningar av utpressning har ökat lavinartat de senaste åren. Totalt anmäldes 3 139 fall i Sverige år 2011, vilket är en ökning med 27 procent jämfört med åren innan. Det handlar inte om MC-gäng, utan om mindre grupper och gäng som pressar varandra.
Ligorna är svåra för polisen att sätta fast. En del av affärsidén är att skrämma sina offer, utöva utpressning, få sina offer att lyda eller så att de inte törs ställa upp i polisiära situationer eller rättegångar.
Några av de ligor och nätverk som har kunnat identiferats är


En av huvudanledningarna till ökningarna av "Felaktigt dömda" beror just på samarbetet mellan de organiserade ligorna. Man erkänner också öppet att det handlar om olika aggressiva kvinnliga nätverk med syfte att skada andra människor. Se bilden nedan.


Mail

Läs mer på

* >>> Bakgrund till artiklarna om Monica Antonsson

Monica Antonsson och hennes bok "Sanningen om Gömda"
* >>> Boken "Sanningen om Gömda" - Monicas bluff
* >>> Monica Antonsson såg till att Mias identitet röjdes
* >>> Monica Antonsson såg till att Mias barn och barnbarns identiteter röjdes
* >>> Bevis på att Monica ljög om sin bok
* >>> Boken om Monica, Vallentunaligan - en pedofilliga.
* >>> Boken om Monica, "Vallentunamördaren".
* >>> Monicas bloggsekt liknande scientologernas.
* >>> Varför inte Monicas bok kom ut i bokhandeln?
* >>> Bloggen som diskuterade Monica Antonsson.
* >>> Bloggen som diskuterar sanningen om Monica. Restaurerad av YakiDa.

* >>> Monica om religonen islam och invandring.
Osama utan pengar.
* >>> Journalisten Monica Antonsson bröt sitt löfte och förfalskade sitt utlovade källskydd.
* >>> Monica röjde Mias identitet.

Monica Antonsson och listan över beställare av filmer med barnpornografi
* >>> Darkmore på Flashback - Monica och/eller Lena Dahlström Johansson?
* >>> Monicas falska pedofillista avslöjad.
* >>> Gruppen "Lam Peddos", barnporr och kvinnors övergrepp på barn.
* >>> Vallentunaligan - Kvinnlig kriminalitet.
* >>> Sveriges första avslöjade kvinnliga "pedofilliga" och ligans ledare Monica Antonsson.
* >>> "Pedofilliga" i Vallentuna.
* >>> "Pedofilligans" hämnd, del 1 - Häxjakten.
* >>> "Pedofilligans" hämnd, del 2 - Hembesök.
* >>> Journalister tillverkade falsk pedofillista
* >>> Vallentunabloggen - en pedofilsida.
* >>> Journalister tillverkade falsk lista.
* >>>
Pedofilbegrepp, fakta
* >>>
Varför anklaga oskyldiga för att vara pedofiler?
*
>>> Vallentunalistan

Monica Antonsson och hennes trakasserier av en företagare
* >>> Tidsstudie av Monicas och Lenas trakasserier av en Företagare i Vallentuna.
* >>> Monicas hotfulla utpressningsblogg.
* >>> Monicas svarar om sin utpressningsblogg.
* >>> Vittne berättar: En egen liten stalker i Vallentuna.
* >>> Monicas bluffaktura.
* >>> "Pedofilligan" skjuter sig i foten.
* >>> Bulvan hjälpte Monica att traklassera Olle.
* >>> Maffia på intermet. Världens första förlikningsavtal.
* >>> Bevis på att avtalet mellan företagaren och maffian är en lögnl.
* >>> Invånare i Vallentuna vittnar om Monica Antonssons trakasserier.
* >>> Vallentuna ligans trakaserier och hot mot företag inom näringslivet.

Monica Antonsson och barnen
* >>> PAS - barnmisshandel. Monicas söner värsta fallet i Sverige någonsin?
* >>>
Monicas hot och våldsamheter .
* >>> Vittnen berättar skräckhistorier om hur de hotats och trakasserats av Monica .

* >>> Monica Antonsson polisanmäld för sexualbrott mot barn.

Monica Antonsson och övrigt
* >>>
Vallentuna polis närstation.
* >>> Polisforskning.
* >>> Vallentunaligan.
* >>> Mordhot.
* >>> Identitetsstölder.
* >>> F.d. Justitiekanslern Göran Lambertz förtalades.
* >>> Att vara vän med Monica.
* >>> Missbruk och brottslighet på internet
* >>> Ondska sitter i Pannloben
* >>> Seminarium och föredrag om "Falska polisanmälningar"
* >>> Tidsstudie över Monica Antonssons besatthet
* >>> Monica spelar in sina vänner och uppdragsgivare i smyg på band.
* >>> Monica Antonsson skriver om andras personers gamla flickvänner.
* >>> Monica Antonsson - journalisten som inte håller sina löften.
* >>> Faktablad om Monica Antonsson.
* >>> Monica har den Gyllene regeln, men det finns 10 guds budord.
* >>> Monica Antonsson röjde identiteten på Mias barn och barnbarn.
* >>> Noboytoy - en av Monicas anhängare.
* >>> Monicas brottslighet - nu också dömd i domstol.
* >>> Monicas egna anonyma kommentarer i sina egna bloggar.
* >>> Monica Antonsson stalkar andra människor, berättar vittnen.
* >>> Intressant.
* >>> Kvinna fick kors på dörren efter
Monicas hatangrepp på nätet
* >>> Monicas verkliga syn på barnen kommer fram
* >>> Datavirus hos Monica.
* >>> Monica och "Bajsmannens" attack på Wikipedia mot Yakida?
* >>> Lennart Gagerman samarbetar med Monica.
* >>> Lennart Gagerman med samma IP och stueln identitet.
* >>> Alexis.
* >>> Marina berättar om Monicas trakasserier
* >>> Engan berättar om Monicas trakasserier
* >>> Sanna berättar om Monicas trakasserier
* >>> Vittnen berättar om Monicas trakasserier
* >>> En kvinnas reflektioner över Monica och hennes bloggar, del1, del2, del3, del4, del5, del6
* >>> Sadomasochism, elakhet eller brist på zink?
* >>> Den falska historien om kondylom anklagelserna
* >>> Monica Antonssons mängder av bloggar.
* >>> Monica Antonssons särskilda hatbloggar.
* >>> Tester för en lögnare.
* >>> Monicas relationer med män.
* >>> Monica - en av världens mest ondskefulla kvinnor?
* >>> Dödssynder och små änglar
* >>> Krigaren Monica Antonsson krigar på internet
* >>> Nio bedragare
* >>> Förbjudna böcker
* >>>
Lögnare som Monica Antonsson har alltid funnits
* >>> Sonen Björn på Texas Longhorn
* >>> Sonen Björn svarar och berättar
* >>> Börretun - dementi
* >>> Monica Antonsson har många fiender
* >>> Dödsnovell 1.
* >>> Dödsnovell 2.
* >>> Monica Antonssons tio lögner
* >>> Anmälan till Vallentuna socialkontor
* >>> Monicas lögner om brottslighet och om kontaktförbud
* >>> Tidningen Allers ska ha tagit avstånd från Monica
* >>>
På tanternas bloggar är allt tillåtet
* >>>
Misshandel
* >>>
Mobbing
* >>>
Lyssna på Monica
* >>>
Huset på Bällstavägen i Bällsta, Vallentuna
* >>> Daddys blogg. Kvinnor som hatar pappor på nätet.
* >>> Moseboken.
* >>> Monica om invandrare och pappor.
* >>> Näthatare är pirater.
* >>> Stalking.
* >>> Stalkers.
* >>> Sexbrott - beräkning.
* >>> Historiska rättegångar.
* >>> Straff.
* >>> Spelregler.
* >>> Roliga historier.
* >>> Näthat, del1, del2, del3, del4, del5, del6, del7, del8, del9, del10, del11,

Vänner på internet
* >>> Marina Walström Västerås
* >>> Bremer debatterar
* >>> Carolina Alaniva Kviksund
* >>> Annika Tiger, Sollentuna
* >>> Annica Tiger, försökte också lura Justitiekanslern
* >>> Annica Tiger var som Monica offentligt mot näthat
* >>> Annika Vretman, f.d Sundbaum Malin, Sundbyberg
* >>> En nära än berättar
* >>> Vänskap med Monica


Note *. Definition: Pedofilliga innebärt att det är en liga som använder pedofilbegreppet i olika sammanhang under vissa givna kriterier som medför att ligan kan kallas för just helt enkelt, en pedofilliga. Till exempel att man bygger olika hemsidor och försöker genomföra utpressning av oskyldiga och att man är flera aktiva personer som deltar gemensamt. D.v.s att ligan uppvisar alla förutsättningar som ligor ska uppfylla enligt definitionen av organiserad brottslighet.

Note: Begreppet "Vallentunaligan" myntades av Monica Antonsson den 15 juni, 2011 och till både Justitiekanslern år 2016 i samband med brottmålet B 7264-15 och Attunda tingsrätt i mål FT 1947-21 aktbilaga 37, bekräftar Monica att det är hon som är ledaren för det hon kallar för "mitt gäng".
Enligt Monica Antonssons inlaga till en domstol var det ca 15 personer i hennes gäng

Uppdaterad 2023-01-29


Redaktör och ansvarig utgivare:
John Johansson
yakida@telia.com

www.yakida.se